2009/04/21

Ytligheten i media

Fick mig en ordentlig tankeställare i morse när jag lyssnade på Rix Morronzoo. Ola hissade och dissade. Han tog upp detta med Susan som var med i en talang, brittiska tror jag det var. Att så fort fula människor gör något bra så blir det sådan uppståndelse. Att bara för att om man är ful så tas det för givet att man är ful "rakt igenom". Har faktiskt inte tänkt på det på det viset. Jag har också varit ute på youtube och kollat klippet och förundrats över vilken röst hon har. Kan undra om man hade varit lika förundrad om det hade varit en Madonna-look-alike. Tror faktiskt inte det. Fasen vilka fördomar människor har igentligen. Men hur ändrar man på sådana fördomar. Jag vet faktiskt inte. Men det var rätt skrämmande när man kom till den insikten själv att jag var också förundrad över hennes röst. Och inte såg hon mycket ut för världen heller.
Hmm, kan undra vad jag har för dold talang som folk kan bli förundrade över;-).
Men allvarligt så tycker jag det är jäkligt synd att det inte finns mer alldagliga artister. Men det är ju hela branchens fel. Det är ju bara att titta på tex Idol. Har du inte ett speciellt utseende så sållas du bort. Och branchen skyller på oss som lyssnar att vi kräver ett visst utseende. Bull shit säger jag bara. Tycker jag någon är bra så struntar jag blankt i hur dom ser ut. Jag hoppas verkligen inte att folk i allmänhet är så jäkla ytliga så att dom inte hade gått på tex en konsert med en artist som inte hade varit snygg. Skrämmande i sådana fall. Nej det är faktiskt upp till branchen att ändra på sig och sluta vara så ytliga. Det är faktiskt ganska tråkitgt med alla blonderade bruttor som skakar på sin rumpa och stönar lite. Och dom ser ju likadana ut. Fram för mer olikheter.

2 kommentarer:

Viola sa...

Håller med, jag hade gärna sett lite variation bland artister idag. Man blir ju smått trött på alla pumpade blondiner vars talang är ihopknåpad av en dator och som mimar på livekonserter. Hellre en fuling på scenen som KAN något!

Anonym sa...

Kan inget annat än hålla med, bra skrivet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails