2011/01/15

Usla snöröjda vägar

Alltså jag är ledsen men jag måste ändå få gnälla lite. Gillar du inte gnäll så hoppa över detta och vänta in något trevligare inlägg istället Blinkar
Och det om snöröjningen och halkbekämpning i Hålan.
Jag förstår att snöröjarna jobbar på högtryck men jag kan inte förstå hur kommunen sätter stopp för viss moment. Vaktmästarna får alltså inte ut och fixa som dom gjort tidigare utan måste nu vänta in klartecken högre ifrån.
Genomfartsleden är nog den enda väg som är ok i hela Hålan. Villakvarters vägarna är inte fina men dom förstår jag att dom inte prioriteras. Men eftersom man inte prioriterar dessa borde man istället prioritera dom få större vägar som faktiskt finns här som till exempel utfarten mot MiniHålan, vägen ner mot sjön för att nämna några. Dessa vägar är väldigt trafikerade på grund av det körs mycket lastbilar till såg och så vidare samt att det finns militäranläggning här i närheten.
Jag har sett tjälskadade vägar som har varit avstängda och dom har inte varit hälften så hemska som våra vägar är.
Där ligger ett lager på kanske 10-15 centimeter med packad snö och is på vägen och i detta lager har det på vissa stället tinat bort. Detta gör att det är stora hålor i “vägen”. Och jag pratar om riktigt stora hålor också. Så ser det ut även nere vid skolan och jobbet också. Man är ganska rädd att man ska råka studsa ut i mötande körbana för hur man än puttrar fram så studsar bilen lite som den själv vill. Risken är också att man kör sönder bilarna när det är sådan hålor (nej jag har inga källor på att det är så men jag har lite sunt förnuft).
Hade dom skrapat vägarna när det varit lite tö ut hade det inte blivit sådana hål. Men det kostar väl för mycket för kommunen.

Så nu har jag fått det ur mig.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails