2011/01/17

Bota tinnitus?

Läste en uppmuntrande artikel precis. Det kan jag behöva idag med tanke på att jag har så jäkla ont i ryggen. Det började redan lite i lördags och har bara eskalerat. Jag har suttit med TENS:en och värmedynan om vartannat. Det hjälper tillfället men kommer sedan tillbaka igen. Jag hade behövt kunna gå ut och gå en liten runda men vägarna är riktigt hala ute så det vågar jag inte. Lite dumt att försöka bota ryggont med en promenad och sedan sätta sig på grund av halkan och göra det värre.
Skulle jobbat ikväll men det finns inte en chans att jag skulle klara det. Får försöka få in någon extradag innan månaden är slut så det inte blir fler katastrofmånader.

Artikel handlade i alla fall om att forskare hade lyckats bota tinnitus på råttor genom att stimulera en nerv i nacken.
Oj vad glad jag hade blivit om det hade blivit verklighet.
Jag önskar så att jag hade kunnat ha en sus- och pipfri dag. Längtar efter riktig tystnad. För hur tyst det än är runt mig så är det aldrig tyst i öronen. Konstant susande med tillfälliga pip ibland. Nu har jag ändå en lindrig form skulle jag tro och ändå skulle jag så gärna vilja bli av med den. Usch för att ha en svårare form. Det gör ont i mig bara att tänka att det skulle vara konstans tjutande och pipande i mycket höga toner. 
Hoppas, hoppas att det blir en verklig behandlingsform.

2 kommentarer:

Barbro S sa...

Spännande, lider också av tinnitus sen 1988, mer eller mindre. Var fann du artikeln?

Anki sa...

Hejsan
Lider oxå av kraftigt tinnitus efter ett choleseatom som jag opererades för, 1997. Jag har nog svårt att tro att ett botemedel finns inom räckhåll. Men hoppas verkligen, det är så många som är drabbade av denna dolda sjukdom/handikapp.
I allafall jag blir så isolerad pga av att jagär så känslig emot ljud och oftast ljud som ingen annan hör. Vardagsljuden avspeglar sej på kvällen då jag ska sova! Ja, du vet säkert hur det är!
Men visst vore ett botemedel något för oss tinnitussdrabbade!
Ha en bra dag

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails