2011/01/13

Dag 18 ~Min favoritfödelsedag~

Oj jag skulle nog ha sparat gårdagens inlägg (skrolla ner 2 inlägg) om favoritminne till idag med favoritfödelsedag. För min bröllopsdag är min absoluta favorit. Kanske inte så konstigt. Och tyvärr inte så mycket mer att säga om det.
Min 24 årsdag är min favorit.

Men jag har naturligtvis haft andra födelsedagar som har varit toppen även om jag faktiskt har svårt att komma ihåg mer än några stycken.

5 år: Då fick jag en ny cykel. Tidigare hade jag en liten cykel som kuggade över emellanåt så tramporna bara gick runt. Eftersom mamma inte hade något körkort så cyklade vi överallt och det var ganska jobbigt med den gamla cykel kommer jag ihåg. Så jag fick i alla fall en ny cykel och när jag provade den ute på parkeringen ramlade jag. Och detta resulterade i att jag vägrade att cykla på den ny. Ni vet, jag var ju rädd för allting när jag var liten och nu innebar den nya cykeln fara. Det tog faktiskt flera månader innan jag försökte igen.

10 år: Då fick jag en kamera. Jag fick två paket och dom var väldigt noga med att tala om att det var det stora jag skulle öppna först för det visade sig att där låg blixtar i det lilla. För det är ganska längesedan jag fyllde 10 år och då hade man små fyrkantiga blixtar som man satt på kameran. I varje sida fanns en blixt så man fick snurra den efter varje använd blixt. Då valde man sina fototillfällen med omsorg. Jag körde en lite session med min kompis Jessica och hennes lillasyster Linda när dom fick stå ute på gången och fotomodella. Blev nog 5-6 bilder. Det roliga är att jag har dessa foto kvar någonstans. Lite annorlunda från idag när jag kan dra 200 bilder på en promenad.

15 år: Då hade syrran skrivit BYXMYNDIG med stora bokstäver på mammas väggkalender i köket.
Mia undrade om jag ville komma ner till henne för dom skulle festa lite och där fanns en kille som hette Rickard som ville träffa mig. Så den dagen jag fyllde 15 pratade jag för första gången med min blivande make. Men jag kunde inte komma den dagen för jag skulle åka till en annan kompis och fira midsommar. 1 vecka senare träffades vi för första gången, jag och vännen Rött hjärta.

17 år: Vi var på middag hos svärmor. Jag fick ett fint vinställ med en flaska vin i. När jag fått det kom dom på att jag inte var tillräckligt gammal för att dricka. Dom har nog alltid sett mig för äldre än jag är.

20 år: Då hade vi flyttat till 3:an i Hålan och vi hade ett stort kalas. Jag stod och gjorde landgångar till ganska många gäster. Har aldrig bjudit på landgångar igen.
Jag fick en jättefin armbandsklocka av svärfamiljen. Använde den alltid väldigt länge. Det var en av sakerna som försvann i inbrottet flera år senare.
Jag har en bild på mig, Jessica och Josse där vi står vid farfar. Sista bilden jag har på honom innan han dog.

25 år: Hade jag min enda stora fest jag haft, tror jag. Jag hade tema med figurer från filmvärlden. Keke kom som hulken och var helt grönmålad. Josse hade fått skrubba honom sedan eftersom han till och med hade grön färg i öronen.

30 år: Ops, nu avslöjade jag ju att jag inte är 29 längre. Jag som har försökt att intala alla att jag fyller 29 varje år Blinkar.
Hade stort kalas här hemma. Blev inte så mycket festande eftersom vi nu var föräldrar till lilla Mollymoll och hon var inte så gammal då.

Jag är faktiskt ganska dålig på att komma ihåg födelsedagar. Att jag minns dessa är kanske för att det varit lite jämna födelsedagar och då brukar dom vara lite större.
Så jag ska kanske satsa på en större i år eftersom jag fyller 29+6 till sommaren. Jag tror minsann vi klubbar det.
 

I morgon: Dag 19 ~Detta ångrar jag~

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails