2011/01/06

Dag 11 ~Mina syskon~

Nu kan det bli långt eftersom jag har några stycken. Och häng med i svängarna från början för det kan nog bli lite invecklat Blinkar.

Camilla: 4 år äldre, som jag tyvärr inte har så mycket kontakt med. Hon har aldrig bott hos oss. När jag var yngre och var hos dom, vilket jag var ganska ofta periodvis, lekte jag mycket med hennes “andra” småsyskon. Hon var helt tokig i kaviar och när Lilly får sina kaviarcravings tänker jag alltid på henne. Hon var min idol och var så tuff så när hon lyssnade på Def Leppard eller Scorpions så skulle jag också göra det. Jag kommer ihåg en gång när hon skulle ut och visade sin snygga 80-talsbody med knäppning i grenen. Jag fattade inte varför det skulle vara knäppning där men nu är jag äldre och kan tala om minns 2 bra anledningar.
Tack vare Facebook har vi nu lite sporadisk kontakt men det känns bra att se henne där på min familjesida och veta att hon har det bra utan att behöva gå och fundera på det.

Jessica: 2 år yngre, som jag är uppvuxen med fram till mina tonår. Vi bråkade en hel del när vi var små och hon hade ett helsikes humör. Tvärilsk blev hon. Jag hade en ful ovana att knipas när vi bråkade och många gånger blev det på överkroppen och där tuttarna en gång i framtiden skulle sitta. Detta har vi idag mycket roligt över eftersom mammas standardkommentar var:
-Knip inte där för då växer dom kanske inte sen.
Kan då tillägga att syster har stora bobbisar idag så mammas förmaningar var som tur var inte sanna.
Hon åkte till Norge och stannade där så det blir inte så ofta vi träffas 2-3 gånger om året blir det bara. Saknar henne enormt mycket.

Josse: 5 år yngre, som jag är uppvuxen med fram till  mina tonår. Hon var bara en jobbig lillasyster när vi var små. Så blir det säkert eftersom det var 5 år mellan oss så när jag var med kompisar lekte hon fortfarande med barbie.
När allt blev som det blev med mamma också vidare bodde hon hos oss. Så under hennes gymnasietid bodde hon här.
Vi är ganska lika till vårt humör så ibland kan vi tjura ihop totalt på varandra. Idag har vi jättebra kontakt och vi är riktigt tighta. Vi bor i samma Håla och har barn i samma ålder. Hon är en av mina bästa vänner.

Johan: 15 år yngre och jag bodde hos pappa fram till han var 3-4 år tror jag. Han hade en tuff start på livet då han föddes 11-12 veckor för tidigt. Första gången jag var med på sjukhuset för att träffa honom fick jag en chock. Han var så liten, så liten. Jag grät för jag var livrädd, eftersom han var så liten och såg ut som en liten fågelunge, att han inte skulle orka stanna. När jag första gången fick sticka in handen i kuvösen och lägga handen på honom försvann han nästan under den.
När han var 2-3 år gammal satt vi ofta och rabblade bokstäver och siffror tillsammans och han älskade det.
Vi passade både honom och Emelie ganska ofta när pappa och Mona jobbade på helgerna.
Idag träffas vi inte så ofta men har nog ett ganska starkt förhållande ändå. Han har gått igenom en hel del på grund av sin läggning och jag finns alltid där för honom om han behöver, som med alla andra också naturligtvis.
Förövrigt så fyller han 20  år idag så många grattiskramar.

Carl-Henric (Kalle): 16 år yngre. Jag träffade bara honom när mamma kom på besök. Jag känner tyvärr inte honom så bra och det bli kanske så när det är så stor åldersskillnad och att vi dessutom inte vuxit upp tillsammans. Jag kan bli lite avundsjuk när både Jessica och Josse träffar honom och man ser att dom har ett mycket starkare band än vi har eftersom dom fanns där när han var liten.

Emelie: 17 år yngre och minstingen. Hon var nog 1-2 år när jag flyttade från pappa. Hon var en liten docka när hon var liten.
Hon var väldigt förtjust i Rickard och när vi kom båda och hämtade dom på dagis kom hon springande emot oss men var väldigt snabb på att putta undan mig för att få slänga sig i vännens famn.
Hon höll på att krossa sin fot en helg hos oss när dom var ute och lekte på gården och fick en stenplatta på den. Som tur var gick det bra men fy vad ledsen hon var. 
Dom helgerna vi hade dom hittade vi alltid på en massa roliga saker. Vi kunde bara få för oss att åka till Danmark för att dom skulle få något roligt att göra.
Hon är en riktig sångfågel och säg en låt så kan jag nästan garantera att hon kan den. Helt otrolig på texter. Hon skulle sökt till Idol förra året men blev sjuk så jag hoppas det blir i år istället.

092005

Camilla, Emelie och Josse

025

Johan

017April-09 043

Jessica och en gammal bild på Kalle eftersom jag inte hittade någon nyare.

Och detta är min tappra lilla syskonskara, om det nu finns någon som orkat läsa allt för det blev ju lite.

Rött hjärta

I morgon: Dag 12 ~I min handväska~

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails