2011/01/07

Dag 12 ~I min handväska~

I min handväska finns det alltid skräp. Men jag rensade den för några dagar sedan, för jag fick inte ner mer i den, och slängde en hel sådan “fruktpåse” med bara skit som hamnat där.

012 
014

Saker som ALLTID ligger i väskan är min kalender, mp3-spelaren, plånboken med alla kort, våtservetter, näsdukar och handsprit. Och just våtservetter och handsprit är mycket viktigt att ha med sig. Jag måste kunna få rena händer när jag känner att jag behöver det. Jag skulle nog kalla det arbetsskada eftersom jag alltid måste ha handsprit med mig så att jag kan sprita mellan besöken. Både för min del och för mina vårdtagares skull. Så handhygien är väldigt viktig för mig och jag kan må illa när jag hör folk som är på toaletten, spolar och går ut utan att tvätta händerna. Så jäkla snuskigt och äckligt. Bara tanken på att denna person sedan ställer sig för att göra mat är ännu värre. Nä fy. En god handhygien kommer man väldigt långt med och förhindrar mycket onödig spridning av diverse baciller man kan bli sjuk av. Och nu låter det som om jag har världens nojja över att ha rena händer men det anser jag mig inte alls ha. Bara sunt förnuft tycker jag.

Lite säsongsbundna saker som jag hittade i väskan är skrapan, min mössa och vantarna. Mössan har jag varit mycket duktig att använda och det är riktigt skönt att ha den på sig.

Halstabletter, tuggummi och allevóbar.
Man vet aldrig vad och när man blir sugen på något och då är alla dom sakerna bra att ha. Jag tror dock att allevóbaret möjligtvis är lite gammalt för det har hängt med ganska länge. Bra och ha med om man kommer ihåg att man har det med sig kanske.

Bindor, skoskydd, panodil och läppglans.
Bindorna har hängt med ett tag också men jag får plocka bort dom eftersom jag inte behöver sådant otrevligt längre. Nopp, inte gravid bara en kanonbra hormonspiral. Skönt är det i alla fall att slippa blöda och istället kunna vara en “god hustru” när man vill även om säkert maken gillade en vilovecka Blinkar.
Skoskydden är naturligtvis också arbetsrelaterade. Panodilen behöver jag nog inte nämna. Läppglans är alltid bra att ha med sig. Sätt lite på läpparna och det känns genast lite lättare att gå in på affären även om man inte känner sig så fräsch efter en arbetsdag.

Ja, vad har jag kvar?
Cola, ett måste för att klara en kväll ute på vägarna. Råkade bli en liten påse med sådan där goda hårda godisar som är salta på utsidan och lite sura inuti. Även om jag allt som oftast har en påse med salta patroner i väskan och sedan en massa tompapper över allt efter det eftersom varje karamell har plast runt sig.. Salta patroner är starkt beroendeframkallande måste jag varna om också så jag rekommenderar ingen att börja med dom.

Sen är det nog bara min lilla voodoll och min lilla börs för mynt som alltid är tom. Voodollen vann jag på någon bloggtävling och den är från Thailand så den finns tyvärr inte med på bild.

Ja man får plats med lite grann i väskan. Men det är skönt att den är rensad nu i alla fall.

Har du något i din väska som du aldrig lämnar hemma? 

I morgon: Dag 13 ~Den här veckan~

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails