2011/01/27

Lite vuxna saker

Jag har hört ryckte om att jag är 30+.
Och det är väl så att det ryktet stämmer även om rykten inte brukar stämma. Då är det lite syns att ett 30+ rykte ska stämma då.
Men eftersom det nu faktiskt stämde i detta fallet tyckte jag att det verkligen var dags att ta tag i vissa viktiga saker. Saker som är ganska viktiga att kunna.

Som till exempel att kunna betala räkningar.
Stäng era munnar och sluta spärra upp ögonen så.
Japp, det är faktiskt så. Jag kan inte betala räkningar och det beror inte på att det inte finns pengar på kontot utan för att jag inte vet hur man gör.
Piiinsamt, eller hur?

Men nu tyckte jag i alla fall att det var dags att ta tag i detta.
Vännen har alltid varit den som har koll på ekonomin och räkningar och sådana måstesaker. Men jag har mer och mer lagt mig i ekonomin och vill veta var pengarna tar vägen och vad vi har kvar och så vidare. Ja ni vet sådana saker man normalt lär sig när man flyttar hemifrån. Jag flyttade ihop med vännen när jag var omkring 16 och då hade han bott hemifrån i många år och kunde allt sådant. Och sedan har det nog bara rullat på och jag har aldrig känt att jag har behövt.
Men nu tycker jag det sen ett tag tillbaka.

Och igår la jag in alla våra räkningar all by my self.
Mycket vuxet.
Och det var hur lätt som helt.
Nu tror jag snarare det är vännen som tycker det är lite jobbigt att inte ha koll på vad som läggs in. Jag bad honom i alla fall att om han nu skulle kontrollera så kunde han göra det när inte jag var hemma. Han sa att han inte kände att han behövde kolla så det känns ju lite skönt.

Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag känner att jag vill ha bättre koll på var pengarna rullar iväg någonstans men det känns bra att veta det. Våra stackars små slantar som bara försvinner men jag vet i alla fall var dom försvinner.

Idag vet jag var pengarna kommer att hamna någonstans. Några timmar i stan på diverse affärer kommer göra oss lite fattigare men kylskåpet mycket rikare. Ska bli skönt att fylla på lite här hemma. Vännen har handlat dom senaste gångerna omkring jul och vi insåg att jag har bättre koll på vad vi behöver utöver det som man skriver ner på listan. Här har fattats lite grejer. Så det är bara att inse. Mitt kall är att handla. Inget tokigt kall alls om jag får säga min åsikt.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails