2011/01/02

Oempatiska, intoleranta människor

Orättvisor gör mig fruktansvärt upprörd. När man pekar ut människor för sin sexualitet, ras, utseende och så vidare och lyfter ut dessa utanför ramarna så får jag en klump i magen av att människor kan vara så egoistiska.

Anledningen till att jag idag kom in på detta är att Stefan Hanna, kommunalråd för Centerpartiet i Uppsala, vill införa en skatt för feta för att dom belastar det gemensamma systemet för större påfrestning.

Så åter igen plockas en enskild “grupp” ut som inte ska få ha samma skyddsnät som alla andra. Jag säger inte att fetma inte kostar samhället men att skuldbelägga ännu mer gör inte saken bättre.
Vem ska fastställa vad min fetma beror på? Är det mig själv, är det genetiskt, är det sjukdom, är det ett missbruk, är det olycka? 
Ska man börja lägga skatt på olika “grupper” för att dom kostar samhället pengar så är ju frågan vilka “grupper” som kommer undan detta.
Rökare och missbrukare av alkohol och andra droger. Extra skatter på grund av följdsjukdomar?
Anorexi och Bulimi. Extra skatt på grund av följdsjukdomar?
Idrottsmän/kvinnor. Extra skatt på grund av skador dom drar på sig?
Var skulle gränsen dras för sjukdom och valfrihet?
Listan kan göras hur lång som helst och genom att rabbla upp andra så inse också idiotin i uttalandet. Vi har skatt i Sverige för att vi ska kunna ha en välfärd där fattig som rik, liten som stor ska kunna få den hjälp man behöver. Som så många gånger tidigare så funderar man på hur det kommer sig att det verkar vara ok att se ner på överviktiga och att det verkar vara ok att uttala sig hur som helst om oss.

Jag blir upprörd, ledsen och arg över människors ignorans, intolerans och brist på empati för andra människor.
Och åter igen är jag inte förvånad att världen ser ut som den gör för människor är onda varelser.

Artikel kan du läsa HÄR.

1 kommentar:

Katarina sa...

det är bara att inse att vissa inte tänker så långt.. tyvärr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails