2009/01/21

Obama ny president

Det är rätt skrämmande vad man "tröttnar" på alla nyheter om alla hemskheter. Vet inte om det är ett skydd man har att men inte vill höra mer om det. Som alla krig. Man får ont i magen av bara tanken på hur det måste vara. Alla familjer som splittras. Alla oskyldiga barn som måste sätta livet till. Varför kan människor inte bara vara vänner? Kan inte förstå hur två olika folkslag kan slåss om samma landbit. Varför inte bara dela lika. Måste ju finnas plats för båda. Men har dom slagits om samma sak i över tusen år lär det väl fortsätta. Tyvärr är det nog så. Men vad vet jag. Är inte så insatt i frågan men har ändå svårt att förstå varför det blir på det viset. Varför inte dela lika och samsa istället. Fortsätter jag här nu så kommer det bara gå runt eftersom jag inte vet vad mer jag ska skriva om det. Varför finns varför????

Då svors Obama in som ny president i usa igår. Tycker det är trevligt att det äntligen har blivit en ändring för usa. Både att han är färgad och att han är yngre. Var faktiskt lite rädd att det skulle vara något attentat eller liknande mot honom igår med tanke på alla trångsynta människor det finns ute i världen. Skönt att det gick bra. Tror nog att det kommer att bli bra för resten av världen också nu när han leder. Det behövdes förnying.

Var hos en vårdtagare igår som berättade lite om endel av usas presidenter. Nu kommer jag ju inte ihåg vad dom hette eller när det var. Han berättade bl.a om en som trodde att valet var avgjort och gick och la sig. Blev uppringd och invald och kom i pyjamas. Ganska komiskt om nu det stämmer. Tror det var ganska tidigt i ordningsföljden. Sen var det en som GICK genom usa under valkampanjen. Undra om han inte sa att det var Edison men det ska jag ha lite osagt. Det är så roligt att sitta och höra på våra gamla när dom berättar om sådana saker. Man får reda på ganska mycket och man lär sig också en hel del. Inte konstigt att jag är så klok som jag är med tanke på att jag jobbat med gamla i 14 år;-)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails