2013/01/30

Så vem är pretto nu?

Här förfäras prettomorsorna över oss normala morsor som faktiskt hoppar över lagad lunch ibland och enbart ger något annat, icke varm och tillagat, att äta istället.

Hur ska våra telningar klara sig om det inte får någon riktig lunch. Eller hur ska de klara sig om de inte får någon riktig middag när det fått riktigt lunch på skola och dagis.

Alltså låt mig berätta att de klarar sig alldeles utmärkt och mår även detsamma. Allt ska vara så jäkla upphausat så fort vi föräldrar som inte följer boken till punkt och prick tar egna initiativ. För inte svälter våra barn eller presterar sämre bara för att de inte får lagad mat två gånger om dagen, sju dagar i veckan.

I Norge får skolbarn ingen lagad lunch på skolan. De får ta med sig “matpacke” själva vilket innebär något kallt. Macka, gröt, korv eller något sådan. Så låt mig då spekulera lite bara.

Vilka klarar sig bäst i vintersport som kräver mycket energi? Kan det vara våra grannar i väst som bara äter lagad mat en gång om dagen.

Vilka är superhurtiga och går på tur så fort de får möjlighet? Kan det vara vissa av våra grannar i väst som bara äter lagad mat en gång om dagen.

I rest my case.

Så vem är pretto nu?

4 kommentarer:

katarina sa...

som prettomamma får jag väl säga att jag avskyr hela tanken på att ha matsäck med sig till skolan..
men teoretiskt stämmer det säkert som du säger :) tror ingen mår särskilt dåligt av det ibland

Nettan sa...

Jag gillar inte heller detta med matsäck till skolan och hoppas att vår svenska skola håller fast vi lagad lunch. Tror det är en lyx idag att få det i skolan. / Nettan

Börje Andersson sa...

Visst behöver barnen lagad mat i skolan, både för hälsan och inlärningen. Men i Göteborg saboteras detta. I flera skolor tvingas barnen hetsäta för att alla ska hinna med.

Nettan sa...

Det är synd när det blir så. Var med dottern igår på skolan och även under lunchen. Det är ingen speciell matro som infinner sig. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails