2013/01/30

Ord 3: Etikett på sexualitet

Låt mig börja med att säga följande:

“The sectret to being happy is
having a
good sense of humor and
a dirty mind!”

Sedan behöver jag kanske egentligen inte säga så mycket mer men det vore ju synd om ett sådant intressant ämne.

Men är sexualitet bara en dirty mind? Eller det är så att för kvinnor är det en dirty mind medan för män är det bara som det är?

För det är kanske så att det blir en dirty mind eftersom det fortfarande idag, 2013, är lite tabu för kvinnor att bejaka sin sexualitet. Det ska fortfarande vara förtryckt, något vi bara får ställa upp på i sovrummets mörka vrå bara för att ge vår man njutning?

Så det är kanske inte så konstigt att det fortfarande räknas som en dirty mind om det nu är tvärt om, att kvinnor tar för sig. Helt utanför normen helt enkelt. Men ju fler som verkligen vågar erkänna och bejaka sin sexualitet ju mer kommer den där stämpeln på vad en dirty mind är.

En dirty mind är inte att vilja bli påsatt och njuta med sin partner åtta dagar i veckan. En dirty mind är inte att göra allt som känns ok för båda. En dirty mind är inte att bejaka sin egen njutning och våga ta ansvar för den.

Men vad är en dirty mind då? Är det allt som sticker ut från vaniljsexet? Men det är väl det som blir så klurigt eftersom vi alla har helt skilda gränser för vad vi tycker är ok.

Så för en person som sätter normen vid vaniljsex så skulle denna troligtvis förfäras över min dirty mind och skicka mig till helvetet med en gång. Medan jag skulle förfäras över det som känns extremt för mig.

Det är väl egentligen bara att översätta ordet för att få svaret på vad som menas.

Dirty mind = Smutsigt sinne

Kan vi skuldbelägga vår sexualitet mer på något vis? Knappast.

Så efter att åter ha lyckats analysera sönder saker så har jag inte blivit mycket klokare. Jag vet inte om ni heller har blivit det. Så vi suddar ut hela debatten och tar med oss följande:

“The sectret to being happy is
having a
good sense of humor and
a dirty mind!”

Var glad och bejaka din snuskiga fantasi för det är inget smutsigt alls med den. Ta tillvara på din egen sexualitet för att ha möjlighet att njuta mer tillsammans med någon annan.

3 kommentarer:

katarina sa...

*nickar instämmande* lovar fortsätta ;)

katarina sa...

måste bara säga att jag blev så snopen när jag läste hur olika man kan tolka ord. det var inte ens i närheten vad jag hade i tanke när jag gav dig dom *skrattar hjärtligt*
älskar det :D

Nettan sa...

Det är det som blir så intressant med detta. Jag har fått många påpekanden om just hur man tolkar olika.
Det är ju tur att det kan bli bra ändå :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails