2013/01/06

När hjärnspöken sakta smyger sig på

Varje gång Molly ska ner och dusch vill hon att vi ska följa henne trots att duschen ligger direkt nedanför trappen. Hon tycker att det låter som någon viskar där nere.

Första gångerna försökte jag förklara att det troligtvis är fläkten eller avfuktaren som hörs men hon köpte aldrig det. Så jag följer henne naturligtvis.

Kommer ni själv ihåg hur det var? När man i mörker skulle ta sig hem från sin kompis som faktiskt bara bodde på andra sidan av bostadsområdet men det kändes som en mil. När man genade över den där oupplysta planen bara för att det var lite närmare men i gengäld så höll man på att skita på sig av rädsla.

För när man gick där och försökte vara tuff så började hjärnspökena komma fram. Stegen man hörde som man från början visste var eko från sina egna men som efter några meter förvandlade till en förföljares snabba steg. Steg som i takt med dina egna steg som gick fortare och fortare innan de började trumma i en panikartad sprint.

Man ville titta över axeln för att se att det enbart var de där hjärnspökena men man vågade inte för tänk om det inte var det. För tänk om det verkligen, denna gången, skulle vara något monster till förföljare som flåsade dig i nacken. Hjärtat skenade i bröstet som en vilt galopperande vildhäst. Det slog så det nästan gjorde ont. 

Och var det inte så att när man sprang upp på gången vid huset så var man säker på att förföljaren var ifatt och att man skulle gå förlorad precis på mållinjen innan man lyckades rycka upp dörren och till slut kunna pusta ut i hemmets lugna vrå.

Varje kväll, samma känsla, samma monster, samma löpstrecka.

Så ja, jag följer henne ner till duschen.

hjärnspöke, grillpremiär,

3 kommentarer:

Jaana Oh sa...

Ja, hjärnspöken är inte kul!

Fnulan sa...

Men hu vad läskigt!! Du hade fått följa med mig med!

Västgötskan sa...

Hemma där jag bodde smög det ut troll ur en "öppning" upp till skogen, mellan två hus. Jag RUSADE alltid förbi där som värsta sprintern!!! Haha! :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails