2013/01/09

Dagens goda gärning

Jag satt och funderade litegrann tidigare idag. Nejdå, jag skryter inte utan talar sanning.

Jag tycker att vi alla borde ta oss en funderar på hur vi kan göra något positivt för någon annan. Detta borde vi klara av att göra varje dag. I början får man säkert tänka på det men sedan kanske det kommer av sig själv.

Låt mig ge ett exempel från häromdagen när vi besökte det stora varuhuset i den småländska skogen. På blomsteravdelningen stod en dam med två plantor i händerna samtidigt som hon försökte dra bort en påse till dem. Jag stannade och frågade om jag skulle hjälpa henne genom att hålla i rullen. Hon verkade helt paff men blev förstås glad.

Förhoppningsvis gav jag henne en liten extra glimt för dagen genom att enbart vara hjälpsam och vänlig. Och det är lite detta jag vill komma åt i vårt allt mer stressigare värld.

Så jag gör något sådant töntigt som att utmana er alla till att dagligen göra en annan medmänniska en “tjänst”. Det kan vara allt möjligt och stort som litet spelar faktiskt roll. Det där lilla kan vara så stort för någon annan. Se bara vad som hände med mitt lilla leende och nickning mot mannen jag mötte i entrén på affären.

Så jag hoppas att ni antar min lilla utmaning och för att vi ska komma igång hade vi kanske kunnat lyfta fram vår medmänsklighet i bloggens grupp på facebook. Enbart för att vi alla verkligen ska tänka på det.

Jag döper projektet till: Dagens goda gärning. (så originellt va?)

image

Klicka på bilden får att komma till sidan.

 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails