2013/01/24

Den nakna sanningen helt enkelt

När man är sådär trött så att det gör ont i kroppen tyckte jag att det var lika bra att ta en liten powernap på sängen.

Så jag slängde av mig kläderna och drog täcket över huvudet och blundade. Mina fötter var iskalla och även om jag inte rörde benet med foten när jag låg i min framstupadesidoläge-position så kände jag kyla stråla ut. Jag funderade på att ställa klockan men jag brukade aldrig lyckas somna mer än en timme eller något liknande.

När jag tre och en halv timme senare slog upp ögonen bannade jag mig själv för min dumhet. Fötterna hade blivit något varmare när jag låg där och försökte ta mig ur min sköna säng. Täcket ville liksom inte släppa min kropp utan höll sig fast. Men till slut var jag tvungen att tvinga bort det och stiga upp. Kläderna hade under tiden hunnit bli sådär kalla som de kan bli när de hänger ensamma på en stol så min varma kropp vaknade snabbt.

Man skulle kunna tro att tre och en halv timmes extra sömn borde göra underverk på mig.

nyvaken, supertrött

Denna bjuder jag på i utbildningssyfte. Tre och en halv timme gör inte ett dugg på mig. Jag har fortfarande tröttheten kvar i ögonen, mina läppar är fortfarande nariga och spruckna av kylan och håret står lite som det själv vill. Jag vaknade inte med böljande hår, kåt blick och sminket på rätt plats denna gången heller.

Den nakna sanningen helt enkelt. Eftersom jag är ungefär likadan som när jag la mig så kan man tycka att de där timmarna bara är onödiga. Men det var helt underbara timmar just när det hände så valet blir ändå ganska lätt.

För även om jag inte använder mycket smink så kan jag trolla fram ett par fina ögon med hjälp av lite ögonpenna, mascara och ögonskugga. Ögon som ler lite extra när jag själv ler. Läpparna är dock värre men jag förtrollar med ögonen istället. Men det är tur att det finns trollerigrejer. Får väl gå och trolla lite sedan innan jag ska på gymmet ;-).

smile

Så var vi åter igen in på detta med att le. Ha aldrig långt till ett leende.

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Snart är det vår och varm(t/are)! ;-)

Vicky M sa...

power naps är underbara ibland :)
http://vicktoriamurawska.blogspot.com

Nettan sa...

Problemet är nog att det aldrig blir just powernaps. Men skönt är det att bädda ner sig en stund :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails