2013/01/14

Är de som gör tjockiskläder sadister?

Ibland funderar man på om de som gör tjockiskläder är sadister eller något liknande. Jag kan inte för mitt liv förstå varför man annars gör kläder som man gör.

1. Tröjor med kort ärm som verkligen är kort och som inte ens slutar halvvägs ner på överarmen. Varför gör de på detta viset, vaför, vaför? Är det något som är osmickrande så är det väl ändå en arm med ett otroligt gäddhäng alias vinnarhäng, och en tröja som liksom är skuren i ärmen precis under detta. Snyggt? Nej inte mycket.

2. Tröjor med resårliknande kant i nederkanten. Istället för att på något vis få någon slags form förutom bollformen så tycker inte jag att det passa med en helt oformbar tröja. Det är tur att det inte är inne med plastmaterial för då hade zorb-varningen varit alarmerande.

3. Tröjor som i något krinkligt material är helt raka. Men hallå, varför? Krinklorna döljer faktiskt inget och formen är bara formlös och tantig.

Så, ja, de måste vara sadister för annars utsätter man inte andra för detta. Sitter de där vid sina designerbord och fnittrande diskuterar hur de ska gör för att ge den totala förnedringen? Jag har svårt att tro att det är stora personer som gör dessa kläder faktiskt och jag kan fortfarande inte förstå varför man gör nummer 1. Jag får liksom inte in det och jag har ändå snart en högskoleutbildning så jag är ju inte dum.

Varför jag köper dessa kläder? Jo det kan faktiskt vara så att det inte finns så mycket val. Utbudet är liksom inte sådär stort att välja på.

Men helt allvarligt så är det något de borde fundera på faktiskt. Eller jag har helt fel?

3 kommentarer:

Lisbeth sa...

Dessutom har de supermegarabatt på "äckel-päckel"-material som man blir elektrisk av och stinker av svett efter 10 minuters användning. Även om man suttit blickstilla!
Varför kan de inte sy i vanlig hederlig bomull???

katarina sa...

jag har fått för mig att många modeller av kläder är bara gjorda modell större utan hänsyn till vad som ska kläs.

Nettan sa...

Bra fråga Lisbeth. Precis som om vi får ta resterna för att vi inte är värda mer.

Katarina: Det där är en jäkligt bra reflektion och med tanke på hur de ser ut så skulle det mycket väl kunna vara så. /Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails