2013/01/26

Den perfekta hustrun

Följande går att läsa i en amerikans hushållsbok från 60-talet från amerikat:

1. “Ha middagen färdig. Planera ingredienser redan kvällen före så att du är säker på att rätten blir lyckad och att allt blir klart i tid tills din man kommer hem.”

Översatt till 2013:
Kör inom McDonalds eller den lokal pizzerian eller Kinarestaurangen när du jobbat färdigt, handlat och hämtat ungarna. Lägg in det i mikron och tryck på 1 minut när du hör honom sätter nyckeln i dörren.

2. “Fräscha upp dig. Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.”

Översatt till 2013:
När du hör nyckeln i dörren (och tryckt igång mikron) tvätta bort Idominsalvan från dina nariga läppar med en våtservett från ungarna rum. Profylaxandas två gånger för att få tillräckligt med syre för att sudda bort den där galna blicken. Glöm inte att dra gaffeln genom håret innan du lägger fram den.

3. “Städa undan i huset. Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, leksaker och papper. Torka av borden med en trasa.”

Översatt till 2013:
Ring “Rent och Städat”. Anställ någon som heter Rut.

4. “Tänd en brasa i öppna spisen. När det är kallt under vintermånaderna bör du tända brasan som din kan koppla av framför.”

Översatt till 2013:
Skruva upp värmen och tryck in dvd:n med den sprakande brasan.

5. “Eliminera alla oljud. Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna.”

Översatt till 2013:
Köp bra hörselkåpor och ge honom dessa. Kan användas för att utesluta oljud och oväsen från vedklyven så ved kan ordnas så den riktiga brasan faktiskt kan användas. Barnen äger surfplattor, mobiler och datorer så de kommer inte att märkas förrän det är dags att gå upp nästa morgon.

6. “Ha ett vänligt bemötande. Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det kan har att säga är viktigt.”

Översatt till 2013:
Mött honom med ett stort leende som visar att du är glad att se honom. Räck sedan över den minsta av fyra ungar och meddela att det är dags för blöjbyte. Le en gång extra för att verkligen visa att du är överlycklig att se honom.
Låt honom prata men låt honom inte få sista ordet.

7. “Låt kvällen bli hans. Klaga inte om han kommer hem sent eller äter middag på restaurang utan dig. Försök istället förstå vilken pressat tidsschema han har.”

Översatt till 2013:
Lämna över resterande barnaskara och dra iväg på vinkväll med tjejerna. Det är hans kväll, låt honom känna det.

8. “Skapa en lugn atmosfär. Se till att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får chans att återhämta sig fysiskt och psykiskt.”

Översatt till 2013:
Ordna barnvakt.

9. “Gör det bekvämt. Låt honom sjunka ner i en skön fåtölj eller lägga sig i sovrummet. Ha en kall eller varm drink redo, rätta till hans kudde och erbjud dig att ta av honom skorna. Prata med en mjuk och behaglig röst.”

Översatt till 2013:
När barnen är lämnade planera en kväll tillsammans med god mat, vin och sex natten lång. Efter ett glas vin sluddra något om ni kan förflytta er till soffan där ni somnar framför tv:n och Family Guy klockan 19.45.

10. “Var inte frågvis. Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen. Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig. Du har ingen rätt att ifrågasätta honom.”

Översatt till 2013:
Var inte frågvis. Stalka honom på Facebook, läs hans sms och sätt upp övervakningskameror på hans jobb. Låt honom tro att han är herren i huset men när det gäller så visa vem det är som har makten. Klä dig sexigt och låt honom sukta men när han vill komma till låt musfällan slå igen. Han har ingen rätt att ifrågasätta varför. Din kropp, din Mr Rabbit.

pinupp

3 kommentarer:

katarina sa...

okaj.. erkänner.. jag hade hellre haft det som 1960 :O

Fnulan sa...

OJ vad jag hade misslyckats!!

Nettan sa...

Då är vi två :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails