2010/08/12

Passa-på-dag

Jag är ledig idag och jag och tjejerna har haft en kanondag. Bara ägnat mig åt dom och det har känts underbart.

Vi började dagen på lekplatsen. Utan fikakorg men med kamera förstås. Det såg inte ut att vara så varmt men ack vad vi bedrog oss. 27 grader och dom hade byxor på sig. Puh. Lite svettiga i pannan blev dom allt. Eftersom det är SÅ längesedan jag hade semester så har jag fått för mig att det är mycket senare på året än vad det är. Det känns liksom inte ok att ta på dom kjol bara för det måste var höst. Jag har blivit helt snedvriden, mer än vanligt får jag kanske säga innan någon annan gör det, och är inte riktigt med var vi är på året. Mitten på augusti brukar det ju vara högsommar och inte sådant dassigt väder som det varit dom flesta dagar. Får kanske skylla på att det är vädret som förvillat mig istället. Japp, så är det.

058 059

Vi var ute en bra stund innan våra magar började tala om att det var nog dags för lunch.
Och vad passade då inte bättre än att göra pannkakor när man har en riktig barndag. Tyvärr insåg jag då alldeles för sent att det var ju dumt att välja typ den varmaste dagen i augusti när man sak stå så länge vid en varm spis. Men tro det eller ej så överlevde jag det också.
Men när jag stod där och stekte pannkakorna så dök snillet upp igen. Ja ni vet det där snillet som brukar spekulera om dom mest konstig saker ;-).

091 095

Och vad snillet denna gången började spekulera i var naturligtvis detta:
Varför blir pannkakans första sida så fin med mönster på medans när man vänt den och gräddar andra sidan så blir den prickig?
Eller det är kanske bara jag som får dom på det viset. Jag kan inte påminna mig om att mammas pannkakor var prickiga på ena sidan men sen samtidigt var kanske inte det man kollade efter då utan man bara åt. Det är garanterat bara detta snillet som spekulerar om sådana triviala saker. Ja herregud säger jag bara och så delar jag med mig av spekulationerna också.
Men oavsett hur mina pannkakor nu ser ut så är dom omtyckta och där var inte en enda kvar som vännen kunde få smaka senare.

Solen sken fortfarande efter lunchen så vi gick vidare ut till poolen. Ja dom gjorde i alla fall. Jag satt snällt på trappan och tittade på. 21 grader är icke badbart efter att vara bortskämd med 26-27 grader.
Lilly badade inte så mycket. Hon står mest på stegen och går upp och ner. Lite ovanligt att se efter att ha sett henne i somras när hon dök runder och man knappt fick upp henne.

126

138   
Nu känns det helt ok att sitta ner en stund och inte göra så mycket.

142 143

♥Det verkar tjejerna också tycka♥

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails