2010/08/10

Metoder hit och dit

Jag ser oftast inte alla rubriker som lockar med att man ska tappa 4 kilo på 2 veckor. Jag är helt enkelt fruktansvärt trött på dom. För mig som är överviktig finns det inga detox eller liknande-genvägar.
Jag vet vad som gäller men det är bara så svårt att göra det. Låter bara som en ursäkt men det är det inte.
Jag vet att det är mindre portioner, mer grön och motion som gäller för att vikten ska röra sig neråt. Och ändå är det så svårt. Svårt när man känner misslyckande vilket leder till mer misslyckande.

Men idag råkande jag ändå se en sådan rubrik. Men jag tror inte det var rubriken jag såg utan det var bilden.
Inledningen på artikeln lyder

“Har det blivit för mycket av det goda under sommaren? Då är det dags att ta tag i semesterkilona. Med turbometoden är målet att nå maximal förbränning under de kommande 14 dagarna – och gå ner 2 till 4 kilo.”

Och på bilden står två tjejer eller kvinnor kanske jag ska säga i bikini. Snygga, smala, sommarbruna tjejer med inte en uns fett. Det blir så fel. Vem tror på en metod när denna bilden visas på smala tjejer som inte ens behöver tappa några sommarkilo. Visa istället lite bilder på mulliga tjejer. Eller vill dom skrämma bort oss överviktiga med en gång kan dom ju slänga in en bild på mig. Då lär alla tänka att 2-4 kilo lär inte ens märkas på henne så då är det ändå inte lönt.
Men allvarligt så blir jag verkligen trött på alla dessa metoder som lovar underverk. Jag har gett upp metoder även om det visst suger till i vilja-tarmen när det lovas guld och gröna skogar. Och jag kommer säkert gå på det igen men jag vill inte. 
Jag vill lyckas med en sund viktnedgång och hoppas att jag någon gång kan göra detta.

Artikeln kan du läsa HÄR.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails