2010/12/23

Tillåt mig att skratta

Men herregud.
Herr Statsminister anser att det är alldeles för få kvinnor som jobbar heltid och att dom gör för mycket gratisarbete i hemmet. Han kallar det en frihetsinskränkning för kvinnorna.

Då skulle jag nog vilja bjuda in Herr Statsminister och jobba 2 veckor i hemtjänsten. Han kan gladeligen få göra vårt jobb då men vi slänger på 25 % till så att det bli heltid. Sen skulle jag vilja veta om Herr Statsminister fortfarande anser att alla kvinnor ska jobba heltid. Att möjligheten ska finnas? Givetvis men det ska fasen var en valmöjlighet. Kroppsligt skulle jag vilja se vad Herr Statsminister skulle säga om att ha jobbat i 35 år, heltid naturligtvis, i vården. Hur bra mår en kropp då?

Så det Herr Statsminister vill är istället att kvinnor ska jobba heltid och istället anställa folk till att sköta hemmet. Tillåt mig att skratta. Så jag ska ut och jobba heltid för att sedan anställa någon som sköter mitt hem. Vad vinner jag på det? Jag kommer att vara tröttare, jag kommer att ha mindre tid till mina barn som dessutom då kanske måste vara mycket mer iväg på dagis och fritids, jag får mindre tid till familjen helt enkelt. Och vinsten skulle då blir att jag får bättre pensionsvillkor. Tillåt mig skratta åter igen. När jag och resten av 70-talisterna kommer så långt kommer det inte finnas ett pensionssystem kvar till oss.

“– Kvinnor har trott att man måste stå och slita och baka bullar och tvätta och hålla ordning på alla matsäckar och inte glömma en enda träning. Men det är omänskligt i vår tid och med det tempo vi lever i, säger han till DN.”

Ursäkta men ska min anställda personal hålla koll på när barnen ska på träning eller packa deras matsäckar? Gör man inte det i familjen? Vi lever faktiskt inte på 50-talet där det enbart var kvinnan som höll koll på sådant.
Och fram för allt vad blir kvar av en familj när det plötsligt inte finns tid till att vara tillsammans.

Vad jag tror Herr Statsminister vill med hela detta är nog att bättra på % i arbetslösheten. För släng ut alla i familjen och arbeta heltid för att dom ska ha råd att anställa en som håller ordning på deras hem så att dom kan hämta barnen på dagis och fritids för att komma hem och stupa i säng.
Ekonomiskt går det på ett ut eftersom det kommer att kosta en hel del att ha anställd men den familjära vinsten kommer bli en stor förlust.

Det är alltid lika roligt att läsa sådan artiklar också eftersom kvinnor ska göra karriär.
Då kan ju Herr Statsminister tala om för mig vilken karriär man gör i vården?
Från vanlig undersköterska till att vara undersköterskan som får göra omläggningar? För samma lön dessutom?
Och om nu alla ska göra karriär vilka ska då jobba i dessa jobb som är så viktiga, vård och skola till exempel och inte tala om alla som måste sköta mitt hem för att jag ska kunna jobba heltid?
Så Herr Statsminister jag mottager gärna ett svar på detta.

Nej som sagt. Jag bjuder gärna in Herr Statsminister att jobba heltid i vården. Dessutom för en väldigt liten lön också.

Så välkommen till verkligheten.

Artikel kan du läsa HÄR.

6 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Det mest komiska är att när Fredrik "arbetslinjen" Reinfeldt blev utfrågad om vad han hade emot oppositionens krav på rätt till heltid, svarade han. "Öhhh då räcker ju inte jobben till alla." Tyvärr hängde inte utfrågaren på och mosade honom. Vad är detta, en Moderat stadsminister som förespråkar arbetsdelning. Fast det är väl skillnad på kvinnor i låglönejobb och dom som gör karriär.

Aggiator sa...

Bra skrivet! Men jag undrar hur kvinnorna i exempelvis vården ska kunna jobba heltid, när det nästan inte finns några heltidstjänster för dem att söka. Ska de byta yrke kanske? Eller kan stadsminister Fredrik Reinfeldt fixa heltidstjänster!?! Nej det tror jag inte att han varken kan eller vill!!!

Anonym sa...

Han säger för det första FLER och inte alla. Vilket innebär att han kanske inte alls pratar om dig.
Dessutom är det väldigt illa för de kvinnor som inte jobbat heltid och sen skiljer sig ifrån sina män. De kan gå ifrån att ha ett bra liv, till ett liv på gränsen till fattigdom.
För att vi inte skall gå tillbaka till en tid där kvinnor inte har råd att skilja sig är det viktigt med ekonomisk jämställdhet.
Att försöka skapa ett inlägg där du försöker prata nedlåtande om en person för att skapa din poäng är barnsligt och går inte hem hos folk som läser fler tidningar än Aftonbladet.

Nettan sa...

Till Anonym:
Naturligtvis förstår jag att ha inte pratar om mig enskilt. Men om nu kvinnor ska ha råd att skilja sig så är det ju ändå dom lågavlönade kvinnorna, tex vårdarbetande, som är där. Kvinnor som är högavlönade har ju inga problem med detta. Blir lite motsägelsefullt tycker jag. Samtidigt kan jag som lågavlönad inte gå och jobba heltid för att OM jag kommer att skilja mig från min man i framtiden. Knappt träffa barnen och maken för att all tid spenderas på jobb. Bara för ett OM.

Jag anser mig inte alls vara nedlåtande mot någon. Men verkligheten finns faktiskt på golvet också och det är något höjdarna inte verkar ta med i sina kalkyler.

bloggare på icedaniel.se sa...

Herr Reinfeldt är ute och cyklar som vanligt. Att kvinnorna sak jobba heltid ! Enligt mig ska kvinnorna inte va på arbetsmarknaden alls, de bara rör till det och skapar konflikter på arbetsplatsen. Bättre de är hemma.

Nettan sa...

Tiil bloggar på icedaniel:
Ja så kan man ju med se det. Då kommer vård och skola istället ockuperas av lågavlönade män. Men hur ska du få dit dom?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails