2010/12/16

Julträff med jobbet och lite pepparkaksmuffins med citronfrosting

Snö, snö och lite snö till.
Helt otroligt vad mycket snö det har kommit idag.
Jag skulle köra upp till byn innan i eftermiddag för vi skulle ha en liten julträff med jobbet. Den stora bilen såg ut som en snöbula bara. Startade den för att värma den lite så jag kunde skrapa lite. Då small det till lätt bakifrån och jag går ut för att titta. Då har vännens provisoriska lagning på Mollys fönster släppt när jag satt på fläkten. Så där står den och fladdrar och jag insåg att jag nog inte kunde köra med den upp. Som tur var skulle Josse vara här eftersom Lilly är sjuk så jag kunde låna hennes bil.

004

005

Vi hade beställt en buffé från en arbetskamrats bror.
Där var mycket spännande saker.
Vad sägs om till exempel
Het fänkålsoppa (suverän)
Potatis och västerbottensterrin
Grillade grönsaker
Honungs och citronmarinerad karré
Någon rostbiff
Gubbröra på något bröd (suverän)
Lite röror.

Det var riktigt gott, i alla fall dom sakerna jag åt av. Soppan och gubbröran var helt otroligt goda och jag hade nog kunnat klämma en sådan rundning till bara för att den var så god.
Jag hade kunnat tänka mig att beställa därifrån för han hade mycket annat att välja på också. Sen håller han till i Grann Hålan så det är inte långt att hämta. Nu har vi inga planer på någon större fest men jag måste komma ihåg det när vi ska.

Jag hade sedan varit snäll och gjort lite minicupecakes och hade med mig till kaffe.

021 
Kladdkakemuffins med vit chokladfrosting. Frostingen är färgad med blå färg och jag ville ha den mycket blåare men jag lyckades bara få den grönaktig. Men dom smakade mumma ändå Ler.
Receptet är det samma som jag gjorde för ett tag sedan och du hittar det HÄR.

Pepparkaksmuffins med citronfrosting ( ca 45 mini)

016

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malda pepparkakskryddor
3 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjölk

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Häll i det svalnade smöret och mjölken. Blanda dom torra ingredienserna i en skål och häll sedan ner dom i äggsmeten.  Fyll muffinsformar till 3/4 delar och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Gör du större muffins öka på gräddningstiden till ca 12-15 minuter.

Frosting

200 g philadelphiaost
75 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 msk citronsaft
blå karamellfärg

Vispa osten och smöret lite fluffigt. Häll i vaniljsocker och florsocker och vispa till en blank fin smet. Häll i saften och eventuellt färg.

017

Citronfrostingen tillsammans med pepparkakssmaken var riktigt gott. Frosting kan man nog variera i oändlighet med smaker om man bara kommer på dom.

Det har varit en trevlig dag

Röda läppar

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails