2010/11/25

Nettans smarriga vaniljbullar

Det blev lite goda vaniljbullar igår också.
Och jag lovar att det var strykande åtgång på dom när vi tog en fika igår när vännen kom hem. Så det får man väl se som toppbetyg även för dom.

026

En plåt med superläckra formar väntar på att bli fyllda med smarriga bullar. Hittade dessa formar på favoritbutiken nummer 1. Nämligen T.G.R som har en massa roliga och annorlunda saker. Och billigt är det också och billigt gillar vi Ler.

Nettans smarriga vaniljbullar (ca 40-45 st)

034

Deg
50 g jäst för söta degar
175 g smör
5 dl mjölk
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
2 äggulor
150 g smör
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker

Smällt smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och vaniljsocker och tillsätt sedan mjölet, var försiktig så det inte blir för mycket mjöl. Knåda i ungefär 15 minuter med maskin Låt sedan degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Blanda under tiden fyllningen: Blanda rumsvarmt smör, äggulor, socker och vaniljsocker till en jämn smet.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut och bre på fyllningen och rulla sedan ihop. Skär i lagom stora bitar (dom sak jäsa till dubbel storlek sedan). Använd en vass, taggad kniv så går det lättare att skära.
Låt jäsa på plåten under bakduk till dubbel storlek, ca 50-60 minuter.

Vispa upp ett ägg och pensla dom försiktigt innan dom gräddas i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter.

Sen är det bara att äta och njuta för dom är riktigt, riktigt goda Tummen upp.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails