2012/11/28

Syskon: Fido och Sigge?

Nyfiken som jag är var jag ute och snokade en runda på fodda.nu, där bebisar födda i metropolen Kristianstad läggs ut. Ja de som vill i alla fall. Tycker det är lite roligt att se om det är några från förr som blivit föräldrar. Nu brukar det dock inte vara så men det stillar min nyfikenhet en stund i alla fall.

Det som slog mig idag, och som jag får lite otäcka rysningar av, är att en hel del envisas att skriva in sina djur som syskon. Alltså, jag vet inte varför man gör det. Syskon är inte bulldoggen Kajsa, bondkatten Sigge eller kaninen Pelle. Syskon är brorsan Erik och syrran Elly och inget annat. Och för att inte reta upp hen-anhängarna här också så är det väl bara syskonen som heter Erik och Elly.

Det spelar liksom ingen roll hur mycket familjemedlem husdjur är för så mycket av familjen kan de aldrig bli. Familjemedlem kan jag gå med på men syskon, nej usch. Det blir bara tramsigt kan jag tycka.

Åsikter om detta?

Boss(e)

En tvilling, bror, valp, familjemedlem eller en helt vanlig Boss(e)?

5 kommentarer:

Jaana Oh sa...

Tycker att djur är något man köper när man vill ha något att mysa med, leka med. Sällskap. Alltså HUSDJUR. Men inte syskon.

Nettan sa...

Precis :-). / Nettan

Tant Skarp sa...

Tja, djur är familjemedlemmar. Och Yambo fick vara med på alla födelsedagskort till ex-släktens ungar, men inte t de vuxna. Och inte i födelseannonserna.

Västgötskan sa...

Syskon är väl att ta i, men familjemedlem är de absolut! Söt Berner-sennen valp. En sån jag har! :-)

Nettan sa...

Västgötskan: Syrran har denna lilla dunboll. Hna är lite större nu men har tassar som dassalock ;-). Hon har dessutom två äldre damer också. Hårigt blir det ;-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails