2012/11/12

Jag flyttade mina fötter, vickade på mina höfter och svingade mina armar

Som om jag hade blivit ertappad med händerna under täcket och inte ville riskera det igen smög jag in och började rulla ner.

2012-11-12 08.56.23 
Jag mörklade rummet, inte så mycket för min egen skull utan för att skona de som kanske skulle gå utanför och råka se. Jag ville skona dem från mardrömmar om dallriga blobbar så jag tog det säkra före det osäkra.

Jag startade tv och upp kom en hurtig liten läckerbit som var klädd precis som mig, enbart i sport-bh liknande topp och svarta sköna byxor. Jomen här kan jag säkert passa in tänkte jag.

Sedan började om köra med mig. Hon bröt ner det i små delar för att jag skulle hänga med och jag kände mig ganska hoppfull till att börja med. Sedan blev jag helt lost. Som att bli avsläppt med fallskärm, eller vad man nu blir med en fallskärm, mitt i Amazonas och bli ombedd att ta sig hem utan kompass (inte för att det hade hjälpt ett dugg ändå). Lost alltså.

Jag flyttade mina fötter, vickade på mina höfter och svingade mina armar och det var skitjobbigt fast jag hade ett helt annat rörelsemönster än läckerbiten på tv:n. Finns ju ingen anledning att köpa dyrt när man själv kan ordna till några häftiga moves. Ja kanske inte så häftiga men väldigt skrattingivande. Och de säger ju att det är bra att träna core-musklerna. Nettan fixar biffen.

Ja, jag har plötsligt gått och blivit Zumba-ägare. Det kommer bli många intressanta mornar innan de där heta latino-stegen sitter som de ska. Jag kan kanske skylla på att jag värde upp med 30 minuters stavgång innan och jag är faktiskt inte så jäkla rörlig ännu.

Men med eller utan Zumba har jag idag gått ner sammanlagt –10,7 kg och det är jag jäkligt stolt över. En bra bit på vägen. Duktiga jag ;-).

1 kommentar:

Västgötskan sa...

Hehe! Jag är impad. Jag har testat Zumba EN gång. Ingen takt alls... ;-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails