2012/11/25

Är det en bra idé med söndagsstängt?

Så vad säger vi om att stänga affärer om söndagar? Är det ett bra förslag?

Jag tycker faktiskt att det är det. Anledningen till det är enkel. Jag tror vi behöver stanna upp i vår raplex-värld och fundera på vad vi håller på med. Vi är så fruktansvärt bortskämda i denna del av världen och vi tänker inte ens på hur jäkla bra vi har det utan istället är vi väldigt gnälliga. Och gnället kommer väl från att vi har för vana att få som vi vill utan att fundera på det egentligen. Det bara är så och har alltid varit ungefär.

Vi behöver inte ha tillgång till affärer 24/7. Helt ärligt tror jag att det stressiga samhällsklimatet hade blivit bättre av en “vilodag”. Som enskild hade man fått stannat upp och fundera på sina inköp. Det är ju inte så värst svårt att kunna planera hur mycket mjölk eller bröd man behöver extra för en dag.

Kanske hade det blivit så att stressen hade ökat första tiden men efter hand som vi vant oss hade även detta blivit en del i vardagen som inte hade varit några konstigheter alls.

Det finns faktiskt ingen anledning att människor ska behöva arbeta på söndagar. Naturligtvis finns det vissa delar som alltid behöver arbeta som till exempel vården, polis och räddningstjänst eftersom hela samhället hade fallit ihop annars. Men vi hade definitivt överlevt söndagsstängda affärer.

Jag tänker kanske inte så mycket på miljön i denna frågan utan snarare den lilla människan även om det miljömässigt också hade blivit en vinning. Så jag tycker inte idén är helt fel.

Vad tycker du?

013

2 kommentarer:

Tant Skarp sa...

Skitbra argument, absolut.

Men jag vill inte haaaaaaaaaaaaaaa
söndagsstängt!
*tjurar*

katarina sa...

naa.. köper inte riktigt argumentet att någon måste jobba söndagar.. isf är dom lediga en annan dag så dom jobbar ju inte mer än ngn annan..
o jag håller med tant Skarp, jag vill ha söndagsöppet .. däremot måste jag erkänna att jag inte har en aning om varför butiker har öppet till 22 på kvällarna.. för mig en gåta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails