2012/11/26

Ever Dance With The Devil In The Pale Moon Light?

Så var det detta med film.

Hur många gånger kan man egentligen se en film? Jag har fortfarande lite Batman-vibbar här hemma. När jag träffade kära maken för många år sedan var han helt inne på Batman. Nu menar jag den första riktigt filmen med Prince-tema och en Joker med lila kläder, grönt hår och rött leende. Där en Joker avslöjar sig med en fras “Ever Dance With The Devil In The Pale Moon Light?”.

batman och jokernDet borde kanske inte vara något konstigt alls med det. Förutom då att kära maken kunde denna film och på något vis säkert ville styla lite för en flicksnärta och satt och sa alla repliker medan vi tittade på den. Lite, lite osynkat så när han sa det så sa de det på filmen en bråkdel av en sekund efter. Det blev någon konstig ekoeffekt på det hela och de första gångerna sa jag ingen. Ja, flicksnärtan ni vet. Sedan bad jag honom sluta och då blev det inte så mycket mer Batman efter det. Japp, stylandet fick liksom en bekräftelse.

Så när Lilly nu sitter här hemma och viskar replikerna till Barbie och de tre musketörerna så är det naturligt att jag får Batman-vibbar. Och den där Barbiefilmen har hon sett oräkneliga gånger och jag förstår inte nöjet. Speciellt inte när hon vill se den gång på gång efter varandra också. Där finns filmer som jag också kan lite av replikerna på, till exempel Batman. Konstigt va efter alla gånger jag varit tvungen att titta genom den? Men jag sitter inte och viskar ut dem med mörk Batman-stämma för det.

Idag är hon sjuk. Jag skulle ha jobbat men det sket sig. Hon ville faktiskt se en annan film först men mamman misslyckades att få bild på tv från dvd, surprise, så det fick bli från hårddisken istället. Jag tror jag får flytta ut i köket för att kunna plugga idag för den där hårddisken kommer att gå varm och det är svårt att koncentrera sig när det är en massa “En Garde”.

Kan du replikerna till någon film? 

 

4 kommentarer:

Johanna sa...

Nja, jag är kass på memorera repliker, men en och annan kanske man kan utan och veta det... :)

Emelie sa...

Jag kan fortfarande hela Lejonkungen utantill, haha! x)

Västgötskan sa...

Njae, ingen film tror jag.
Men till Vänner-avsnitt! Uj uj, jag kan ALLDELES för många mot som förmodligen är normalt! Haha! :-D

Nettan sa...

Johanna: Det tror jag nog du kan :-).

Emelie: Tro det med tanke på att ni alltid såg den när ni var hos oss :-).

Västgötskan: We were on a break ;-)

/ Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails