2012/11/02

Det stackars flickebarnet blev ju vitflammig i hela ansiktet

Molly ska på halloween-kalas ikväll. Jag tyckte vi kunde göra henne till en zombi, bara lite sådär lätt blek med mörka ögon samt att vi kunde ordna någon gammal lase som vi hade hängandes här och ordna till något hängande klädesplagg. Sax och lite snöre, ungefär så kreativ som jag kan bli.

Men se det gick inte för sig eftersom hon skulle ha sin “finklänning” på sig. Detta var orubbligt trots mitt försök till mammalist med diverse mutor. Klänningen skulle på. Hon skulle vara någon Draculaura, tydligen en ny innegrej som vi föräldrar inte förstår. Strumpisarna fick jag göra hål i om de var små, små. Detta misslyckades lite dock och hålen blev lite större än tänkt. Hon går barfota hela vintern utan att säga att det är kallt med hon höll tydligen på att frysa benen av sig när de körde eftersom mamman gjort så stora hål i strumpisarna.

Hon ville i alla fall att jag målade lite, lite vit i ansiktet och lite, lite mörkt runt ögonen. Jag vet i alla fall varför jag har valt yrken där man inte behöver använda pensel, svamp, färg eller sax. Inte riktigt min grej. Det stackars flickebarnet blev ju vitflammig i hela ansiktet men hon verkade inte lägga märke till det så det fick duga. På med en massa grå ögonskugga och tösabiten började se ganska hålögd ut. Lite bra blev det nog allt även om linjen där det vita inte var vitt längre var ganska knivskarp. Men även där var hon bestämd. Inget smink ner på halsen och bröstet. Mammalisten gick bet även där.

Sedan visade det sig att hon var orolig över att det bara var hon som skulle vara målad.

-Det är typ pinsamt då mamma om ingen annan är målad.

Hmm, tonåren närmar sig med stormsteg hör jag.

2012-11-02 16.46.48
2012-11-02 16.45.12 

2 kommentarer:

Tant Skarp sa...

Tack o lov sminkar sig Bus ännu så länge bara på låtsats.
Och LillSmurf snor bara min hårborste (och använder den faktiskt).
Fasar för den där dagen då de ska börja kleta på sig smink. Hua.

Nettan sa...

Det börjas nu ;-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails