2012/11/10

Jag tror att vi har olika uppfattningar på vad snabbt in och ut från affären betyder

Ska man bara in på affären snabbt är mina rekommendationer att inte ha en pratglad femåring med sig. Än värre en pratglad femåring som ska plocka sitt lördagsgodis. Det är en kombination som är dömd att misslyckas.

Jag plockade de varor jag skulle ha på mindre än två minuter. Vi var ute ur affären på femton minuter och då var där ingen kö.

2012-11-10 12.36.35

-Mamma, dom och dom och dom och dom tycker jag inte om.
-Men ta bara de du tycker om då.
-Varför är det bild på de blå godisarna?
-Jag vet inte gumman.
-Åh, mamma den sorten är slut. Jag som faktiskt ville ha den.
-Du får välja något annat istället. Du brukar ju ändå inte plocka den sorten.

Hon gick fram och tillbaka några gånger innan hon öppnade första locket.

-Mamma, vad heter dessa?
-Geléhallon svarade jag henne.
-Jaha, är det sådan som växer på buskar.

Om det ändå hade varit så väl. Kanske inte ur hälsosynpunkt men rent ekonomiskt hade det varit väldigt praktiskt och billigt att gå ut och tömma geléhallon-busken.

-Nej de växer inte på busk…
-Men dessa gör sa hon innan jag hade hunnit svara färdigt och pekade på några andra små knottriga godisbitar.
-Nej gumman. Inget godis växer på buskar.

Hon högg i på den knottriga sakerna och sjönk sedan ner på knä.

-En, två. tre, fyra, fem, sex, sju sa hon medan hennes pekfinger räknade in de knottriga sakerna i skopan. Sju godisbitar var där mamma sa hon innan hon hällde ner dem i påsen.
-Mm, svarade jag. Kan du försöka skynda dig att välja några bitar till nu?

Helt fel taktik från min sida. Nu sjönk hon ner på knä varje gång hon plockade något. Jag suckade men till slut var där så mycket i påsen att jag kunde säga stopp. Då hade hon nog kommenterat i princip varje godissort men en liten utläggning eller fråga. Jag kan upplysa om att det var precis samma sorter som fanns förra veckan då ungefär samma sak hände fast hon då hade helt andra saker att säga de olika sorterna.

Jag tror att vi har olika uppfattningar på vad snabbt in och ut från affären betyder.

5 kommentarer:

Västgötskan sa...

Hehe! Konstigt det där hur barn väldigt SÄLLAN har samma uppfattning...?! ;-D

Nettan sa...

Sällan, menar du att det har hänt ;-))) / Nettan

Jenny sa...

Hej!
Jag gick först ner 17 kg med viktväktarna/motion, men sedan gick jag ner 50 kg till med Cambridge viktprogram på 7 månader. Tyvärr alldeles FÖR fort och FÖR mycket. Mitt mål var dock att gå ner så mycket att jag skulle få operera bort överflödig hud på magen på landstingets bekostnad, och det fick jag. Men jag trivdes inte alls i min kropp då jag var så smal, det var liksom "inte jag", och jag hade hela tiden tänkt att jag skulle gå upp lite efter det. Sedan fick jag komplikationer så jag blev i stort sett stillasittande i 5 mån efter op och då gick jag ju givetvis upp lite mer än jag tänkt... men nu håller jag på och "jojjar" lite hit och dit och försöker hitta min "trivselvikt", och jag TROR (just nu) att jag ska gå ner ca 8-12 kg till för att nå dit jag vill... sedan måste jag lära mig att få en sund syn på mig själv och min kropp. Det är inte så lätt, men det ska gå. Lycka till med din egen resa!
kram
Jenny

Maya sa...

Men söta lilla du... häng med då!!! Har du Facebook? Lägg till mig och Gå med i Skånskabloggare så du får all information. Jag kan boka en plats till inga problem :)Hade varit så kul!
Kram

Nettan sa...

Åh, tack för inbjudan. Det hade varit välidgt roligt att följa med på någon sådan tillställning. Jag kan inte den helgen eftersom jag ska ha träff med min tentagrupp med lite god mat och härliga skratt.

Jag har hittat skånska bloggare iaf och väntar på att bli insläppt.

Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails