2012/11/08

Ibland är det frustrerande att ha ett stort hjärta

Ibland är det så svårt att vara en person som bryr sig väldigt mycket om andra. Speciellt när man inte kan göra så mycket för någon annan.

När nära och kära mår dåligt är det extra svårt. Att inte veta vad man ska göra för att kunna hjälpa vederbörande att må bättre är väldigt frustrerande. Det är frustrerande att bara sitta vid sidan om när det är att hjälpa som man vill.

Jag gör så gott jag kan med att finnas där när som helst. Jag försöker att stötta så gott det går och ibland kan det kännas som linjen för vad som är ok att pusha på är hårfin. Men jag försöker se det som att även om jag balanserar på linjen så är allt jag gör av välmening.

Jag känner mig ganska hjälplös när jag inte hittar den där vägen som gör att det kan bli bra. Ibland är det helt enkelt frustrerande att ha ett stort hjärta när man bara vill omhulda och hjälpa men inte kan.

Rött hjärta

4 kommentarer:

Tant Skarp sa...

Jag fick rådet av en klok vän att bara finnas där och ta hand om och göra sådant som personen inte själv orkar.
Och att komma ur tänket att man vill ta bort det onda/få det ogjort/göra personen frisk igen. För det kan man inte och då blir man mer frustrerad än någonsin.

Nettan sa...

Jo det är väl så man får försöka att tänka. Svårt sådant här. / Nettan

katarina sa...

finns inget bättre när man mår dåligt än när någon tar över vardags sysslor sånt som underlättar för en så man slipper dåligt samvete för att saker inte blir gjorda

Nettan sa...

Det känns skönt att höra att jag är på rätt väg. Det har alltid varit enkelt att komma med små råd till andra som hamnar i samma situation men inte alls lika enkelt när man själv är där ♥ / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails