2011/07/31

Kladdkakemuffins med jordgubbsgömma och vaniljfrosting, laktosfritt

Mmm, gjorde en väldigt god cupecake igår till mitt kalas. 10 poäng av 10 möjliga faktiskt. Eftersom jag fyller år mitt i sommaren så brukar jordgubbstårta vara givet till mitt kalas. Men med min nyvaknade cupecake-intresse så ville jag naturligtvis göra sådana istället. Kära makens favorit är kladdkakemuffinsen så han hade önskemål om den. Och som den kärleksfulla fru jag är så gjorde jag det. Men jag ville ha jordgubbar och kom på den perfekta lösningen.

008

Kladdkakemuffins med en fin liten håla i. Jag gjorde allt laktosfritt så istället för att smälta vanligt smör använder jag flytande Milda Culinesse precis som det är. Har faktiskt aldrig provat att använda annat smör och detta blir kanonbra. Använder du muffinsplåt med form i så låt dom svalna i den för då sjunker hålan så fint. Och hålan är bra i detta fall.
Ja sedan var det ju då jordgubbarna. Jag löste det på följande vis.

012

011

Jag rårörde ca 500 g jordgubbar med 0,75 dl socker och 1 krm vaniljarom. Lät det stå och gotta sig över natten och hade en härligt god röra på morgonen. Silade av spadet men sparade det eftersom inte alla jordgubbarna behövdes.
Så la jag några jordgubbar i den perfekta hålan. Perfekt till små gömmor.

014

017

Ingen cupecake utan någon frosting.

Laktosfri vaniljfrosting (ca 12)
75 g laktosfritt smör
200 g laktosfri crème cheese
2-3 dl florsocker
1-2 krm vaniljarom

Vispa rumstempererat smör fluffigt. Häll i osten och vispa ihop. Häll i florsockret, lite i taget och smaksätt sedan med vaniljarom efter tycke och smak.

Jag fick denna frosting ganska lös och den blev inte fastar efter en stund i kylskåpet som jag trodde. Därför tror jag att man kan öka florsockret lite och att man nog kan ta upp mot 3 dl istället för 2 dl som med vanliga mejerier.

026 
Så när man sätter skeden i den härligt kladdiga muffinsen kommer man till en liten gömma av jordgubbar i mitten som man inte ens visste om skulle vara där, om man inte har gjort dom då vill säga. Jag serverade även dom överblivna jordgubbarna till. Helt otroligt läckert och lagom med en liten egen kladdig bakelse.

2 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Det där ser väldigt gott ut! Alla mina tre favoriter i samma bakelse ;-) Jordgubbar, choklad och vaniljfrosting :-)
Jag gjorde morotskaka igår med just vaniljfrosting. Så himla gott.

Nettan sa...

Mmm, jordgubbar är så otroligt gott. Morotskaka har jag faktiskt aldrig provat att göra även om jag tänkt det många gånger. Kanske dags att försöka få ihop en smarrig cupecake på det :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails