2011/07/09

En snuttefilts liv

014

Den började sina dagar i oktober 2007. Den var då en fin, fyrkantig, ljus, mjuk filt som bara längtade efter att ha någon som tyckte om den.
Åren gick och den älskade filten blev mer och mer sliten.

001005

Var den älskade snuttefilten än blivit snuttad kunde man följa ett säkert spår. På golvet låg små trådar, alldeles hoptvinnade. Trådar som en efter en hade avlägsnats från den älskade snutten eftersom det var en del av snuttandet.

012

Efter nästan 4 års snuttande är detta vad som återstår. Det är alltså ingen skugga som är ovanpå. Remsan längst ner är små bitar som lossnat som vi varit tvungna att binda tillbaka för det har varit big no, no att slänga dom. Behöver kanske inte säga att det är den yttersta biten på remsan som är själva snuttebiten.
Originalsnutten ligger på reservsnutten som vi tyckte vi var smarta att köpa så vi kunde alternera dessa. Vi visste inte mycket om hur snuttefiltar fungerar så denna ratades med en gång. Även när originalet såg fint ut kände hon skillnad på dom. Så nu är reserven framme vid tvätt och även den kan man nu se hur hon börjat tråda upp i ena hörnan. Och originalet är ganska nyligen tvättad så den ser faktiskt ur såhär.

018

Så när snutten går ur tiden kommer den göra det med en mängd tårar och den kommer sluta sina dagar som en mycket älskad sak. En sak som troligtvis kommer att sörjas länge. Så denna snutten har haft ett mycket bra liv. Älskad av en helt underbar liten tjej.

3 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Åh men jösses vad välanvänd :-) Urguligt. Mina hhar aldrig använt snutte men jag har en som hade hörnena på en kudde och snuttade med :P

Nettan sa...

Den används flera timmar om dagen. Försöker lägga undan den men det fungerar inte alls. Min stora har en liten gosehund som var rund och fin när den var ny men nu har all stoppning försvunnit så det är bara ett skal. Dom brukar ju kunna hitta dom mest konstiga grejer att snutta med om behovet finns. / Nettan

Västgötskan sa...

Nej, men gud vad sött (och välanvänt)?! Hi hi! Det är självklart så det SKA vara. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails