2011/07/28

Semesterdag a´la family

Vi har haft en helt underbar dag idag. Vi trotsade mörka moln och satt oss på tåget ner till Helsingborg. Vi har nämligen varit väldigt miljövänliga och åkt kommunalt hela dagen. Tåg, bussar, båtar och ett antal kilometer, om inte mil till och med, med hjälp av apostlahästarna. Kan det bli mer miljövänligt än så, vi räknar inte båtarna då. Anledningen till att det blev detta var nog dels parkeringsbekymrena men även att kära maken kände sig lite off eftersom jag sa att jag skulle ta en öl i Danmark. Och gör jag det så vem kör. Så då blir det kommunalt istället men gud vad skönt det har varit att bara kliva på och inte behöva tänka på något annat än vad rätt hållplats heter. Jag kan inte förstå varför man inte använder det oftare. Kan ju vara att vi måste först bussa innan vi kan gå på tåget i stan men förhoppningsvis kan vi ändra på det när vi får tågstopp nästa vinter.

014018

Vi började på Tropikariet och Hajrevet. Det var ganska svårt att få några bra bilder eftersom jag bara hade lilla kameran med mig. Jag har inte riktigt vant mig vid att inte ha vagnen till Lilly längre och det innebär att vi inte alls har den lastmöjligheten som man ändå hade när man hade vagn med sig. Så idag skulle vi packa ner extrakläder plus regnjackor till tjejerna i en ryggsäck och jag insåg ganska snabbt att min stora kamera fick stanna hemma. Vill gärna ha den väl packad samt att den inte ska utsättas för väta om det regna och det gick inte så då blev det så här.

032040

Där fanns så många fina djur. Många djur var lösa så dom hoppade runder eller flög omkring. I dom lite mörkare rummen var det lite otäckt när man inte riktigt såg vad det var som ven förbi huvudet men annars var det bara mysigt att se diverse små apdjur skutta rundor. Jag gillade dessutom en liten myra som hämtade blad och gick iväg med den lilla bladbiten. Dom hade byggt upp ett litet ställe där myrorna hämtade bladen sedan gick dom i ett genomskinligt rör som gick som bland annat ledstång genom hela rummet för att till slut komma till sin lilla jordhög. Det såg så häftigt ut när dom små myrorna kom med sina ganska stora, gröna bladbitar och det bara myllrade av dom. Annars gick jag faktiskt lite på helspänn varje gång en glasmonter närmade sig med rädsla över att et stor, fet spindel skulle sitta på andra sidan glaset och titta tillbaka på mig. Får pyttskinn bara jag tänker på det. Men jag lyckades se en halv skylt och hoppade snabbt över den delen.

047049

Jag och kära maken jämförde våra händer med en gorillas. Helt otroligt vad stora händer dom har. Sedan plockade vi isär en människa, ni vet sådan modell som finns på biologin, och tjejerna var väldigt intresserade. Jag var dessutom väldigt imponerad av mig själv när jag stod där och talade om olika saker om diverse organ och visade och hade mig. Lite paff att så mycket ändå satt för jag kunde minsann riktigt mycket fortfarande fast jag inte jobbat med anatomibiten sedan i skolan. Bravo.

063058

Så hamnade vi till slut i Helsingör och satt oss på det lilla torget mitt inne i byn.  Jag tror det är, hör och häpna nu, första gången jag sitter och dricker öl i Danmark. Helt sjukt om jag nu kommer ihåg rätt. Så vännen kände väl mest att han skulle minsann föreviga detta och inte bara att jag satt med en öl i handen, den hade jag ju kunnat låna av honom, utan att jag verkligen drack. Där var så mysigt att sitta ända till där kom två barnfamiljer som gapade på sina barn konstant. Barnen kunde inte röra på sig förrän någon ropade och skrek på dom. Jag brukar inte reagera så mycket när någon säger till sina barn men när dom traggade sönder barnen totalt så blir man ganska trött och så hade dom sådan där jobbig, gnällig småländska också, typ Lena PH fast gnälligare. Jag har fått en annan syn på hur mycket vi tjatar på våra barn. Vi ligger ganska mycket i lä där som tur är. Vi blev så trötta på det så vi gick efter en stund.

064066

Tjejerna verkar vara nöjda med dagen också. Lilly somnade i bussen på väg hem. Så när vi 11 timmar senare åter igen kliver innanför trösklarna här hemma så var det ett gäng med trötta och ömma ben. Tjejerna somnade med en gång när dom la sig nu ikväll och dom kommer vakna med ömma ben i morgon. Men det är nog bara att inse. Det är nog dags att sälja vagnen.

Rött hjärta

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails