2011/07/19

Heldag på Tosselilla

Efter en heldag på Tosselilla är man ganska trött både i huvudet och kroppen. Men främst är man nog så fruktansvärt trött eftersom Lilly är helt vild på sådan ställen och framförallt i vattnet. Vi hade behövt två vuxna som håller koll på henne för hon förstår verkligen inte sitt eget bästa. Vi var i en bassäng med ställningen men fisken och en massa rutschkanor runt om. Hon travar bara helt lugnt upp och slänger sig ner för den första kanan för att sedan helt lugnt traska upp igen. Sen plötsligt  bytte hon kana och ger sig på en större som hon sedan åker massa gånger. Så kom den där gången när jag står där nere och väntar på henne och ser att hon fortsätter upp i tornet. Jag försökte ropa till henne men hon hör inte för allt dån från vattnet. Jag känner hur paniken stiger när jag inte ser henne och försöker skynda runt en täckt kana för att se om hon åkt den ner. Och som tur var satt hon där i rännan men problemet var att hon inte själv lyckades ta sig undan utan stora barn åkte på henne. Fick upp henne och hon var jätteledsen för att hon hade ont där dom åkt på henne. Då bestämde sig mamman för att det var dags att lugna ner det och bege sig till en mindre pol.
Under en liten stund skulle jag hålla koll på Lilly samt Molly och Julia. Kan väl säga att jag var riktigt på helspänn eftersom man måste ha stenkoll på Lilly på grund av avsaknad av hämningar. Dom existerar inte för henne till mamma nojs förtvivlan. Lär nog bli simskola redan till hösten för henne tror jag.

112 
Molly var uppe i den stora bergodalbanan. Var längdgräns 130 cm och det var precis att hon klarade det när hon fick ställa sig mot mätstickan innan hon fick kliva i vagnen. Dom var uppe i den några gånger och  varje gång var dom lika bubbliga av skratt när dom kom ner.

122

Virvelvinden är en älsklingskarusell för barnen. Och idag tog Lilly sin premiärtur också. Hon tyckte det gick fort och att huvudet trycktes bakåt. Hon kommer också bli en karusellälskande tjej precis som Molly är. För även den lilla bergodalbanan samt det lilla “fritt fall” åktes och älskades. Karusellerna hon valt tidigare har hon sett så uttråkad på men i dessa skrattade hon så det var kanske så enkelt at hon verkligen var uttråkad av dom andra även om hon själv valde dom. Blev ingen utmaning för henne.

091

En stund för mys hinner man faktiskt med också fast man är på nöjespark. En liten stund i alla fall innan det var dags att rusa iväg till nästa ställe.

Vi har haft en super dag. Kanonväder för att strosa rundor där. Sol men inte supervarmt samt att det fläktat hela tiden också. Bränt pannan igen men det måste ju vara något som blir rött på mig annars stämmer det inte.
Trötta, nöjda barn ligger nu och sussar sött i sina sängar och förhoppningsvis sover dom länge i morgon. För det tänker mamman göra i alla fall.

100

Någon som vet vad detta är för fågel? Den var ganska stor och den cirklade runt hela tiden. Otroligt fin var den.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ser ut som ni har haft en underbar dag! (Ja, barn är lite för orädda för sitt eget bästa ibland...) :-O

PS. Det där ser ut lite som någon typ av "Glada". Rödglada kanske? :-)

Nettan sa...

Kära maken trodde med glada men samtidigt tyckte han den såg för stor ut för det. Men jag har fått fler svar på glada så så är det nog ändå :-). / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails