2010/06/20

Bröllopsweekend i Helsingborg

En underbar helg är nu till enda.
Vi firade vår 10-åriga bröllopsdag med en miniweekend i Helsingborg. Längtat i flera månader efter denna helgen och nu är den slut.

Ankom till Helsingborg på eftermiddagen i fredags. Vännen hade lite koll på var vi skulle bege oss. Jag hade otroligt nog ingen koll alls. Jag har bestämt mig för att försöka släppa mitt kontrollbehov. Och efter helgen känns det bara bra.
När vi gick upp mot hotellet hamnade vi genom en lite kymig park. Vi memoriserade den för att inte råka hamna där när det var mörkt. Kan tänka mig att det är ett tillhåll för missbrukare.

003 005

Till slut kom vi fram till hotellet och checkade in.
Helt kanonstället. Vi gillade nog detta med att det fanns ett litet pentry, köksbord och soffa. Inte för att det användes men det var skönt att veta att man kunde göra det. Och det blev inte alls så trångt som ett vanligt litet hotellrum.
Fräscht och fint. Och supergod frukost vilket är ett måste när man är iväg. Hotellfrukost = mumma :-).
Vi hade dock lite svårt att sova. Väldigt mjuka sängar och megastora kuddar.

Betyg: 4 av 5 till StayAt Helsingborg.
Avdrag på grund av att städerskan kom in innan vi lämnat rummet utan att knacka. Hon hade kunnat tagit oss i en delikat situation om det velat sig illa.

Fredagen spenderade vi bara strosandes i Helsingborg. Vännen var lite lyrisk över att jag ville till Kärnan. Var kanske mest att jag visade lite intresse för historia.

094
136 134

Uppgången till Kärnan med dessa urläckra fontäner

038   043

Och efter otaliga trappor och rum kom vi till toppen. Kikade lite försiktigt ut först för att se hur där såg ut. Var lite rädd att det skulle bli som när vi var uppe i Långe Jan för många år sedan. Traskade alla trapporna upp men sedan när jag skulle ut på avsatsen vägrade jag. Kändes så högt och oskyddat. Men här lyckades jag. Kan kanske bero på att man inte så ut över kanten om man stod mitt på som jag gjorde.

069
Bildbevis på att jag verkligen var där uppe. Tornet bakom mig är tornet man ser flaggan på på hela Kärnan. Men visst ser jag lite stolt ut ;-).

När vi sedan på kvällen satt på hotellrummet hörde vi det mest skräckslagna skrik jag någon gång hört. Först reagerade vi inte men när vi hörde det igen for vi upp och tittade ut. Då kommer en kvinna springandes på ett håll, fortfarande skrikandes. Sen ser jag en man springa på andra hållet in i parken. Det kändes riktigt otäckt och det var lite otäckt när vi sedan på lördagen skulle gå där. Jag hoppas det gick bra med henne.

I lördags, på själva bröllopsdagen och min födelsedag, begav vi oss ner för att ta färjan över till Danmark.
Kommer på färjan och när den ska köra så är det något tekniskt problem som gör att det dröjer. Kan nog säga att hjärtat slog några extra slag då. Vi står kvar och nästa färja kommer in. Dom som ville fick byta båt och vi hann ut på landgången när problemet var löst så det var bara att vända och gå tillbaka. Men det gick bra över sedan.
Tåget till Bakken.
Mannen vi köpte biljetter av talade om att vi skulle byta. Han sa var vi skulle byta men vi frågade två gånger och ändå förstod vi inte vad han sa. Dessutom såg han ut att vara väldigt besvärad när vi frågade så vi sa bara tack och ja, ja.
Men det löste sig eftersom vi hade en svensk tågvärld sedan som kunde lugna oss ;-). Det var en av gångerna jag kände lite av att vi skulle kanske kollat upp sådant innan men det gick snabbt över.

142
Gångavstånd från stationen i Klampenborg men ville man kunde man för en liten eller snarare en lite större peng få skjuts med häst och vagn. Vi gick.
Strosade rundor inne på Bakken.

180 196

Tog något gott att dricka när vi kände för det. Hittade ett kanonställe att äta på. Tog det lugnt och bara njöt av vår dag tillsammans. Kändes riktigt lyxigt att bara ha varandra att tänka på.

189
Sen sprang vi faktiskt på detta tokiga gäng också :-). Måste säga att alla ser livrädda ut. Man kan tro dom ska upp i den stora berg och dalbanan men dom sitter i den lilla. Ganska komiskt att vi skulle dit samma dag.

124
Vår helg har gått fort. Den har varit helt underbar. Batterierna är laddade till max och det känns bra.

Men det går ändå inte att bortse från att det är skönt att vara hemma igen.
Och det var helt underbart att få krama om tjejerna igen. 
Nu är det jobb 2 dagar till sedan börjar min sommarsemester.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails