2012/01/25

Utmaning: Ord 5, Barns tankar och funderingar

Ibland tycker jag faktiskt, helt ärligt, att jag har otroligt klipska barn. Detta är inte enbart för att jag är deras kloka mor då utan för att dom faktiskt är det. I alla fall med vissa saker.

Vet ni att om man drar in oboy i näsan hamnar det i bihålorna? Lilly talade om detta för mig härom morgonen. Ja naturligtvis vet vi det men bara att komma på det är ganska wow. Kanske inte att just snorta oboy men att faktiskt veta att det hamna i bihålorna om man drar in det. Detta är smart, kanske inte det första.

Molly har en period där hon är väldigt intresserad av evolutionen, mer än vanligt får jag väl säga för hon har alltid varit nyfiken på detta. Att vi har varit apor en gång i tiden verkar hon tycka är hur häftigt som helst men hon verkar inte riktigt förstå det. Men det är klart det är svårt att förstå för en annan också så att begära att en 7-åring ska göra det är kanske lite mycket.
-Mamma, när vi var apor levde mormor och farmor då?
Med ett leende svara kära maken henne att det var ju  mycket längre tillbaka. Tror nog att tankarna var att kanske tala om detta för dessa paranta damer på 57 och 71 år men ännu är inte bomben släppt.
-Nej det är klart fortsatte hon. Det fanns ju inga hus och affärer utan bara gator och vägar som dom kunde gå på.
Även där fick vi rätta henne och meddela att det inte ens fanns vägar och gator då utan att aporna troligtvis bara bodde i träd eller grottor.
-Ok svarade hon. Men dinosaurierna då. Dom levde då?

Och där var vi åter igen inne på dinosaurierna som hon av någon anledning alltid hamnar på till slut.

Jag älskar när dom kommer och ska återberätta saker för mig. Många gånger blir jag väldigt förvånad över hur mycket dom faktiskt kan. Är det något program dom aldrig missar så är det Hjärnkontoret och där lär dom sig otroligt mycket.. Molly berättar ofta för mig om kroppen och rymden. Ja sedan är det ju allt om väder och vind också förstås. Och nu har det åter igen blivit lite om vår herre också men denna diskussionen har jag väldigt svårt att ta eftersom jag inte har en uns av tro i mig och jag vill i princip bara säga att det är påhittade sagor men det funkar ju inte riktigt så till barnen. Ja får snällt svälja mina åsikter där men jag går helst undan för att inte behöva snärja ihop munnen och börja svära över alla påhitt.

Men jag är fortfarandeimponerad av Lillys bihålor.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails