2012/01/07

Acceptansen mot den ökade alkoholkonsumtionen är skrämmande

Vi hade en lite diskussion om alkoholens vara eller icke vara igår.

Att alkoholkonsumtionen har ökat är ett faktum men frågan är varför det verkar vara så ok att den gör det. Att tillgängligheten till alkohol har ökat kan kanske vara ett faktum. Vi här nere i södra Sverige har tillgängligheten till Tyskland där vi kan åka för en billig peng och för en ännu billigare peng rent bokstavligt fylla våra bilar med öl, vin och sprit. Men förråden fyllda kan det sedan drickat när som helst.

Det är väl framförallt detta när som helst som jag tycker är riktigt tragiskt. Man ska inte inta alkohol dagligen. Alkohol är till för festliga tillfällen och inget annat. Det är skrämmande hur “europeiserade” vi plötsligt blivit och att så många tycker att det är fullt normalt.
Jag tror att man behöver ta sig en funderare om man känner att man behöver dricka vin eller öl varje dag för att till exempel kunna varva ner efter jobbet. Behöver man alkohol för detta ändamålet tror jag att man behöver ta sig en funderare på vad som egentligen är fel. Man ska inte behöva alkohol för att kunna varva ner.

Människokroppen är inte gjord för den mängd alkohol som innebär några bag in box i veckan. Det är fruktansvärt att den acceptansen finns mot detta. Dagens alkoholister är inte dom som ligger utslagna på parkbänken utan dom som sitter hemma på kammaren och är lite smålullig kväll efter kväll. Men detta blundas det för eftersom det verkar vara ok. Ok för att andra européer dricker vin till maten varje kväll. Problemet med detta är att dessa européer har en helt annan kost än vi har och detta tror jag spelar stor roll mot kommande alkoholskador. För det andra så dricker dessa européer enbart det där glaset till maten. Jag köper inte argumentet med att det går bra för dessa så varför inte för oss.

Frågan är när uppvaknandet kommer eller snarare om det kommer. Men risken är stor att det kommer alldeles för sent.

Jag tycker inte det är ok att dricka alkohol dagligen eller ens flera gånger i veckan. Vad är din åsikt?

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag dricker ett par gånger i veckan, man absolut inte varje dag. Däremot gör jag det inte för att kunna slappna av, utan för att jag tycker det är gott med ett glas rödvin till dessertosten t.ex.

Jag tror inte att ett glas då och då till maten är något alarmerande.
Däremot håller jag med dig att om man dricker dagligen och mer än ett glas eller två, så är det ju en helt annan grej! Flera bag-in-box i veckan som du skriver, låter ju helt galet?! :-O

katarina sa...

att det går bra för andra länder är en myt .. du har extremt stor alkoholism i många av dessa länder bla danmark men dessa siffror ser ju inte vi.
håller fullständigt med dig att dricka mitt i veckan eller "bara för att" är förkastligt. o vilka signaler skickar du till barnen? nä jag kan inte köra dig en torsdag efter träningen för jag har druckit vin?? .. nja inte min grej precis tycker ärligt det är mest töntigt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails