2012/01/24

Utmaning: Ord 4, Venus

Venus, Venus, Venus. Vad tänker man på när man hör det ordet först?

Venus: Planet
Venus: Som i berg
Venus: Gudinna

Buden kan vara många och betydelsen på detta lilla ord kan nog vara ännu mer än mina tre små. Jag tänkte på dom i den ordning jag har skrivit upp dom.

Venus, planeten, är nästan en självklarhet att jag skulle få upp först men tanke på att jag är ganska fascinerat av våra planeter där ut. Även om jag inte vet speciellt mycket om just Venus eftersom jag är en Jupiter-tjej så var det ändå det som poppade upp först. Jag har försökt att se denna planet när den visar sig men jag är osäker på om jag lyckats. Troligtvis har jag det eftersom den ska påminna om en starkt lysande stjärna. När det ändå är rymdtema så är frågan varför det heter följande: 
Män är från Mars, Kvinnor är från Venus. En bok som heter så. Att män och kvinnor kommer från olika planer och det är ett under att vi träffas och eftersom vi ändå gör det så är det inte så konstigt att vi inte förstår varandra. Så enkelt, eller? Som alltid när det gäller relationer då.

Venusberg. Naturligtvis ploppar detta upp i mitt huvud också. Ett litet mjukt berg med stötdämpande effekter. Nja, kanske inte riktigt men man kan undra varför vissa har mer bullfi**a än andra. Fast det är väl som med allt annat kanske. Vissa saker är stora och vissa är små. Frågan är varför det just heter Venusberg? Om det kan vara att det är första steget för att komma närmare en kärleksfull handling om jag nu helt plötsligt ska skiva det lite finkänsligt. För själva Venusberget är ju inte vackert i sig själv precis, oavsett hur man väljer att frisera det. Så kan det mycket väl vara men jag kan naturligtvis vara helt ute i det blå för jag är ju dock bara en liten amatör, i alla fall vad gäller att analysera dom delarna.

Venus, gudinnan. Det är väl hon, kärlekens gudinna som har gett namnet åt alla andra Venus-grejer så hon borde kanske ha hamnat överst men inte i min värld. Bananarama säger väl allt om det egentligen, även om dom inte kan dansa. 

I´m your Venus, I´m your fire At your desire. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails