2011/06/01

Varför vill små jäkla saker tugga på mig?

Vaknade med en vänsterarm som inte alls kändes som min vänsterarm normalt gör. Fingrarna värkte och var lite lätt avdomnade. Jag har väl legat lite konstigt på den tänkte jag och traskade sömndrucken upp. När jag reste mig kändes armen riktigt konstig. Kanske inte så konstigt visade det sig.

005

Underarmen pryddes av en stort rött märke. Bilden är från ikväll och det har lagt sig ganska mycket sedan i morse. Jaha, nu har någon jäkla sak varit och tuggat på mig och då är det dags att få lite märken. Det händer att jag får dessa märken men jag brukar inte har ont mer än där det är rött och svullet. Men så var då inte fallet i morse. Men jag körde iväg till jobbet, i god tro att min stackars hand skulle bli bättre. Men nejdå, det blev bara värre och värre. Domningarna blev tydligare samtidigt som det nu även började stråla kyla upp mot armbågen. Vid detta laget började faktiskt även frun bli lite nervös. Så efter mycket överläggande med sig själv ringdes det i alla fall upp till vårdcentralen.

-Det finns tabletter du kan ta som stillar den allergiska reaktionen svarade sköterskan. Sedan påpekade jag domningarna igen och då var det tid till läkare som gällde. Du får ringa ner till stan för vi har ingen läkare här idag.
-Ok svarade jag samtidigt som tanken “men vad fan” dök upp i huvudet.
Så jag och min svullna vänsterarm fick till slut i stan, väldig akuttid eftersom jag hade 20 minuter på mig. Gott om tid. Men som den hålla-tiden- är-jäkligt-viktigt-person jag är så blev jag naturligtvis stressad. Men jag klarade marginalen med bravur, flera minuter innan utsatt tid. Besöket tog ingen tid alls och jag fick några Betapred mot den allergiska reaktionen. Fick några med mig hem till i morgon också och inget prat om amputation heller blev det.
Jag fick dessutom allergimedicin utskrivet också men det visade sig att det är samma som jag använder till min pollenallergi så den finns redan hemma. Ska komma ihåg att ta den nästa gång någon liten rälig sak bestämmer sig för att tugga på mig. Kan nog vara ett klokt val.

2 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Usch, mina barn är överkänsliga mot myggbett och får pingisbollar av årets första bett. Sen ger dig sig konstigt nog, kroppen vänjer sig antagligen efter första betten?
Läskigt när det domnar så ..
Hoppas du får en bra dag!

Nettan sa...

Ja Molly får med en del sådana riktigt stora men det är som du säger att det verkar som om det är värst såhär i början av sommaren. Skönt att veta att jag kan ge henne medicin iaf om när det händer.

Trevlig helg / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails