2011/06/16

Rökare, hur tänker ni?

Ibland förstår jag faktiskt inte hur en del vuxna människor tänker.

055

På en lekplats verkar detta vara mer en regel än undantag. Att vuxna människor förpestar världen för alla andra med sin rök är väl inte det värsta. Men när fimpar bara slängs direkt ner i sanden där barn sedan ska leka är få jäkla respektlöst och rent IQ-befriat. Jag har aldrig förstått varför man är så totalt tom i skallen att man gör en sådan sak. På en plats där barn ska leka och gräva. Där ett litet barn på ett ögonblick stoppar en äcklig fimp i munnen. Tittar man sedan runt på lekplatsen så står där många soptunnor att slänga i men ändå bara slängs dom rätt ner. Varför måste jag fråga er som gör det? Hur tänker ni?

056Jag förstår inte heller hur man väljer att låta sitt skräp bara ligga slängt på backen. Åter igen finns det soptunnor runt hela lekplatsen så det är inte många steg som behövs för att komma till en sådan. Det låg säkert tio sugrör slängda runt vårt bord. Som förälder lär man väl ändå sina barn att man inte slänger sitt skräp på marken utan att man tar det med sig. Har man fick med sig kan man lika gärna plocka ner en extra påse också som är lätt att slänga skräpet i. Eller det är för jobbigt?

Det är inte så konstigt, men väldigt onödigt, att polisen måste lägga resurser på sådant här jäkla trams när vuxna människor inte verkar förstå hur man ska bete sig. Det är väl inte så jäkla svårt att plocka med sig det man hade med sig. Undra om den nya lagen även gäller fimpar och snusbläddor. Det borde det väl vara eftersom det är nedsmutsning även det.

Som före detta rökare har jag också slängt fimpar lite här och var. Men inte fasen för att jag skulle slänga dom där barn vistas. Som före detta rökare har jag också varit otroligt egoistisk. För många rökare är fruktansvärt egoistiska. Som rökare väljer du att röka och då kan du ändå göra det så jag som valt att inte röka och utsätts för detta. Det är fruktansvärt äckligt att komma ut från en affär och behöva sicksacka genom en hord av bolmande människor. För tro inte att dom flyttar sig. Nej då dom står där i ett blågrått rökmoln som alla andra också behöver gå genom. Det är väl ändå inte för mycket begärt att kunna tänka på att andra inte är intresserade eller kanske inte ens tål denna vidriga rök. Men det verkar som att är man rökare så måste man hävda sin rätt att få röka och då gör man det där man tycker. Att man kanske hade kunnat gå fem meter åt sidan för att inte stå precis utanför utgången vekar inte finnas i tanken hos många.

Detta är väl en sådan där sak som kan ältas i oändlighet. Men det går inte att komma ifrån att många rökare är egoister. Jag har själv varit där men jag är glad att jag lämnat det. Så enkelt är det.

Bitterfittan Nettan  

2 kommentarer:

Ricksen sa...

Som föredetta rökare så är du fasiken så mycket gnälligare än andra ickerökare.:-)) Jag undrar varför det blir så? Puss

Nettan sa...

Lite gnällig är jag kanske, kära make. Men det återstår faktiskt fortfarande att många rökare inte tänker på andra. Och jag kan inte tycka att det är gnälligt när där ligger fimpar på lekplatsen. Puss ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails