2011/06/19

Den ständiga 29-åringen fyller i år också

För 35 år sedan kom ett litet flickebarn med en kolsvart kalufs till världen. Ett mycket snällt flickebarn visade det sig när hon växte. Och denna snällhet verkar hålla i sig till vuxen ålder.
Men detta snälla lilla flickebarn var otroligt rädd för allt som fanns att vara rädd för. Även den omtänksamma mamman verkade tycka det var lite jobbigt när det gallskreks över lite myror eller något flygfä. Men flickebarnet överlevde dessa otäcka små djur och växte ut till ett trevligt litet barn. Kanske inte alltid trevlig eftersom hon 2 år gammal höll på att bita av sin kompis finger eftersom hon inte fick stå bredvid honom och titta ut genom fönstret. Men annars var hon nog ganska lugn.

5 år gammal fick hon en ny cykel som blev ståendes i många månader. Allt på grund av att hon cyklade och ramlade på sin provtur. Och gjorde man det så var det mycket otäckt och då var det lika bra att låta den vara. Så där stod den och samlade damm i garaget innan modet hade samlats för att åter igen provas.

80-talet passerade med den ena frisyren värre än den andra. Hon hade inte dom snygga, tuperade permanentade frisyrerna utan drogs med en väldigt ful, rak hockeyfrilla. Men som den pojkflicka, en feg sådan som inte vågade klättra i träd men ändå, hon var under mitten av detta årtionde gillade hon det även om hon kunde slänga avundsjuka blickar på tjejerna med halvmetersluggarna.
I slutet av detta årtionde kom det härliga tonåren. Dom var härliga för henne i alla fall men kanske inte så härliga för hennes föräldrar. Nu var det den tuffa tjejen som kom fram, tjejen som plötsligt skulle göra revolt. Rökte cigaretter till hon kräktes, cigaretter som dessutom på ett fint vis hade manövrerats in under jackan på den lokala affären. Så det röktes, söps och diverse vuxna handlingar utfördes hej vilt. Den nu vuxna kvinnan kan förfäras över vad som gjordes då. Hon var faktiskt bara barnet som längtade efter att bli vuxen. Varför hade man så bråttom när man var ung?

Så i början av 90-talet träffade hon en lite äldre kille. Dom fastnade för varandra även om det tog några turer innan båda förstod det. Så under 20 års tid har hon varit hos honom och det har varit både upp och ner. Längtan efter barn som uteblev under 9 långa år innan dom med hjälp lyckades få ett eget litet flickebarn. Ett litet flickebarn som 3 år senare blev storasyster lite spontant.

Under 35 år hinner man med en hel del. Vägen hit har inte alltid varit så spikrak och fläckfri men jag och även när kära maken kom in i bilden har tagit oss igenom allt. Det låter så fruktansvärt gammalt med 35 men det är jag inte. Jag vill verkligen inte bli äldre utan jag vill stanna här. Jag skräms över att tiden går så fort. För den bara rusar iväg och jag hinner faktiskt inte med. Skulle mycket väl kunnat stoppa pressarna för min egen del. Men, men vi får väl se vem som lyckas uppfinna den där tidsmaskinen.

Ja vi firar ju stålbröllopsdag också idag. Så grattis till dig kära make som haft sådan tur att hittat en fru som mig. Älskar dig.

2 kommentarer:

Ricksen sa...

Grattis till dig med min älskling.

Nettan sa...

♥ ♥ ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails