2011/06/27

Varför kan inte vissa inse att ALLA har samma värde?

Jag kan inte förstå vad vissa människor får ut av att se ner på alla andra.

Jodå jag har varit ute på Familjeliv igen och där är alltid något som man bara blir så irriterad på. Men idag var det så himla mycket.

Favoritordet på fl är White trash.
Jag har inte riktigt fått kläm på vilka som innefattas av detta begrepp eftersom det används så fort det inte är något som passar en lite större hord.
Men tydligen är det lågutbildade, feta, rökande, drickande, tatuerade, dåligt sminkade mammor som väljer namn som Kevin och namn som man satt ihop typ Novali och andra nya hippa namn. Så som lågutbildad ska man sedan förutom att ha sitt eget samvete att dras med eftersom man kanske inte kan göra allt som man vill nu även ha en hord av andra vuxenmobbare efter sig. Att det finns överklass och underklassnamn, om jag nu får använda dessa ord, är ingen nyhet. Men att automatiskt se ner på underklassen och kalla dom vi namn som White trash är helt jäkla sjukt.

Hur kommer det sig att det alltid verkar vara legitimt att se ner på dom som har det sämre? Mår man bättre av att ständigt se ner och trycka ner andra människor som redan är långt ner i den samhälliga hierarkin?
Är jag White trash för att jag jobbar i vården och tar hand om andra. Att jag har empati för andra människor, bryr mig om andra samt hjälper andra. Att jag sedan är tjock skulle ju spä på det ännu mer. Men varför gör det mig till en sämre människa än andra? Att jag tar på mig mitt morgonansikte på 5 minuter istället för 2 timmar. Vad är det för White trash med att lägga tid på andra också och inte bara sig själv? Att jag anses vara mindre allmänbildad och att jag inte intresserar mig för samhällsfrågor? Jag kan upplysa om att jag inte är mindre allmänbildad än någon med högre utbildning än mig och jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor eftersom jag anser det vara viktigt för det är där mina barn kommer att växa upp.

Det vissa inte verkar inse är att det ALLTID måste finnas människor som jobbar med sådan arbeten som så många ser ner på. Finns inte vi så vem ska ta hand om ditt barn när du jobbar om inte dagisfröken. Vem ska lära ditt barn saker om inte läraren. Vem ska städa efter alla andra om inte lokalvårdaren. Vem ska ta hand om din gamla mamma eller pappa om inte undersköterskan. Vem ska köra dig till jobbet om inte busschauffören eller tunnelbaneföraren. Vem ska sälja mat till dig om inte ditt butiksbiträde. 
Jag är inte mindre värd för att jag städar på ett kontor eller skola än den som jobbar på kontoret. För om nu inte städaren finns där hur ska då den som sitter på kontoret kunna vara där när golven är smutsiga, dammet växer sig tjockare och papperskorgar blir överfulla. Hur skulle allt sett ut om alla skulle jobba i “toppskiktet”? Så inse någon gång att vi alla behövs och vi är alla av samma värde.

Så sluta kalla andra White trash. Det är fruktansvärt nedlåtande och egentligen säger det bara en hel del av hur du själv är som människa som måste se ner på andra. Inse att vi har så mycket att lära av varandra istället. Jodå jag lovar att jag har mycket att lära andra som anser sig ligga över alla andra.

Men som vanligt drömmer jag om en utopi som känns helt hopplös när människor inte ens kan vara trevliga och respektera varandra. Att det ska vara så svårt för vissa. Så jäkla tråkigt.

White trash i ursprunglig betydelse.      

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Så sant som det var sagt!

Jessica sa...

Hejsan! Jag hittade hit från FL. Det jag har läst hittills verkar kul och intressant och du verkar ha samma sorts humor som jag själv. Jag håller med dig fullständigt i det du skriver här om White Trash!

Denna blogg kommer jag definitivt forstätta läsa. Kram från Jessica!

Nettan sa...

Roligt att du gillar min lilla. Jag hälsar dig varmt välkommen till min lilla skara. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails