2011/06/26

20 år tillsammans

Jag var så uppe i att få skriva om midsommar och att hitta rätt bilder till inlägget, bland 250 tagna, att jag fullständigt glömde bort att nämna att det var en mycket speciell dag igår. Så låt mig berätta om det idag istället.

För tjugo år (och en dag) sedan var jag en tjej på 15 år och 6 dagar. Och denna lilla snärta träffade då en 7 år äldre kille. Dom träffades hos en gemensam vän som lyckats smussla ihop dom, fast det var sådan stor skillnad på dom.

Hur allt började tvistas det fortfarande om även om la féminine vet exakt hur det gick till. Låt mig berätta.

Vi träffade på varandra första gången hos Mia, en kompis till mig som var tillsammans med en kompis till vännen. Hon ordnade så vi skulle följa med denna äldre kille hem och jag tror hon hade en baktanke med det redan från början.
Första gången vi såg varandra stod jag i bh och bytte om och han kikade in. Det var kanske ett omen redan där, att han snart skulle se mer av mig. Men han stack in näsan och lika fort drog han ut den och ursäktade sig på ett väldigt sött sätt. När jag var färdig gick jag ner och där fick jag en första ordentlig blick på honom. Jag tyckte att han såg ut som en Jakob Hellman kopia. Ett par militärglasögon, ett par glasögon som jag med jämna mellanrum såg dom första åren på grund av bortslarvade vanliga, och en vit tröja med svara ränder. Det är mitt första minne av min blivande make.

Vi följde med honom hem, till den stora Metropolen, till hans lilla lägenhet. Lite party, party och någon film som jag inte kan komma ihåg vilken det var. Vi satt där i hans soffa som hade sånt där tyg som kliar, och jag “råkade somna och gjorde det mot hans arm”. Fasen jag var inte gammal men jag visste hur man skulle fixa till saker. Sedan kommer momentet som fortfarande tvistas om. Men jag “sov” och råkade glida ner i hans knä med huvudet. Nej jag gjorde inget där nere om någon tänkte tanken även om det hade varit klart och klappat med allting då. Enligt min version, den riktiga, lutade han sig ner och kysste mig, medan i hans kysste jag honom först men jag har inte riktigt kläm på hur eftersom jag låg i hans knä. Men detta moment lär tvistas om i minst 20 år till och det är väl lite av vårt olösta mysterium.
Ja resten är väl historia även om det var lite ovisst för mig att veta hur det var första tiden. Han tyckte nog det var jobbigt att jag var så ung och tyckte kanske därför det var bättre att han inte sa att vi var tillsammans. Till andra sa han nog att vi bara var vänner och kk och jag förstod inte heller om vi var tillsammans eller inte. Att vi sedan träffades så fort vi kunde och hade sex hela nätterna och dagarna spelade inte så stor roll om man inte vet om man är tillsammans.
Det var först efter att jag var med en annan som han insåg att han ville vara med mig, mer är bara i sängen. Jag törstade efter kärlek vid det tillfället efter allt som hänt hemma så när den andra visade mig riktig uppmärksamhet med känslor sög jag i mig detta. Jag tyckte väldigt mycket om den andra också men inte riktigt lika mycket som vännen. Men när jag sedan berättade det bröt min blivande ihop. Orden som kom från honom värmde och skrämde mig för det var första gängen någon sagt det till mig:
-Men Nettan jag älskar ju dig.

Sedan började vår riktiga väg tillsammans. Och tänk så mycket vi har varit med om under 20 års tid. Ibland när man tänker på hur lång tid det är är det lite svårt att tänka sig det. Låter väldigt konstigt men så är det. Det är mer än halva mitt liv som vi har varit tillsammans.

Älskar dig så jäkla mycket kära make Rött hjärta

Så nu vet ni början på vårt liv. Hur träffades ni?  

2 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Åh vilken härlig berättelse! Grattis i efterskott till tjugo fina år!

Nettan sa...

Tack. Det är alltid roligt att höra/läsa om hur andra träffats tycker jag. Detta är vår historia :-)/ ´Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails