2010/10/01

Nettans chokladmuffins/cupecakes med apelsinsmak

Vi ska bara fira Lilly imorgon med lite fika. Sen fyller Molly och Rickard år i slutet av månaden så då bjuder vi på riktigt kalas då. För tjejernas del tror jag inte det spelar någon roll om det bara blir fika eller om det blir mat också. Vi har gjort så alla åren tror jag och det känns bar. Jag vill inte skjuta upp så Lilly får vänta en hel månad nästan och på detta viset får hon ändå ett kalas som är bara för henne.

Jag har ägnat förmiddagen åt tvätt och bak.
Och även ett gräl med Lilly har hunnits med. Hon skulle nämligen inte ha verken byxor eller tröja på sig när vi skulle hämta Molly på skolan. Lyckades få på henne byxorna och var i princip färdig att dra på henne enbart jackan och bära ut henne i bilen. För hon skulle ju inte följa med heller. Hon skulle minsann vara hemma själv. Men när jag började ta på mig skorna så ångrade hon sig och hon ville naturligtvis följa med men även ha tröjan på sig. Så det var himla skönt att jag slapp bära ut en skrikandes Lilly i bilen.

jag har gjort lite muffins till kalaset imorgon. Har försökt komma på någon spännande smak men det slutade med choklad med apelsin. Och dom blev riktigt smarriga för jag och Lilly delade en och smakade.

Nettans chokladmuffins/cupecakes med apelsinsmak
(ca 12 stora eller 16 små)

100 g smör011
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 apelsin, skalet + saft från halva
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
1/2 pkt mörk choklad med apelsinsmak, grovhackad

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader på vanlig.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och apelsinskal + saft.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och rör sedan ner i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till lite mer än hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Jag vet att dom nästan ser ut som alla andra muffins jag gjort men dessa var riktigt goda. Jag har dragit ner på kakao för att göra dom lite mer barnvänliga annars hade jag nog kunnat ta 1-2 msk till för att få den härligt intensiv chokladsmaken.
Får väl hoppas att dom blir omtyckta imorgon också och att dom inte hinner bli allt för torra till dess. Men jag hinner inte göra all fika imorgon så därför fick jag göra dom idag.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails