2012/12/15

Våga vägra tunna, spröda mandelmusslor

Ibland vill man bara leka lite husmor och idag var en sådan dag. Sedan hade jag nog förträngt lite hur jäkla lång tid det faktisk tar att leka sådan. En hel dag liksom.

Medan Sveriges övriga befolkning har kommit till julgodisverkstaden med förberedelse inför julafton så har jag kommit till saffransbullarna som skulle ätas häromdagen. Men jag kan garantera att de smakar lika bra efter lucia, om inte godare eftersom jag har väntat och längtat lite längre än alla andra, som till lucia. Inget stress och inga måsten utan bara om lusten faller in. Och det gjorde den.

Ja så fick jag för mig att göra mandelmusslor också. Jag har gjort dessa andra år också och det har inte varit något större problem förutom att de då knappt har haft någon grop att lägga allt det gottiga i eftersom de inte blivit tillräckligt tunna. Detta trots att jag tyckt att jag tryckt ut dem väldigt bra.

Så jag bestämde mig för att verkligen få spröda, tunna mandelmusslor i år.

002

Och visst blev de spröda och tunna. Jag kan väl säga att det var många ord som skulle censureras från köket när jag skulle ha ut dem ur formarna. 30 stycken hela, nästan hela i alla fall för vissa är lite söndriga kanter på, utan 42 stycken blev det. Ja, jag är lite sur och bitter. Men tjejerna blev glada eftersom de fick äta smulor.

Våga vägra tunna, spröda mandelmusslor kommer mitt nya motto vara till nästa år.

Så soffan, lite cola och en bra film. Det är min kommande kväll det. Och fy fasen vad jag är värt det.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails