2012/12/07

Ingen storm men jag kan nog garantera att vi ska ordna lite vågor och gungande skepp

På söndag drar jag och kära maken utomlands. Dock inte till några varmare breddgrader utan till våra kära grannar i väst.

Så på söndag eftermiddag tar vi das båt från Köpenhamn till Oslo. Det verkar vara lugnt vatten men jag kan nog garantera att vi ska ordna lite vågor och gungande skepp. Vi är nämligen helt allena, han och jag, några drinkar och en hytt. Let´s rock the World all night long.

Nu är jag så sådär tudelad över detta. Inte att komma iväg själva för det längtar jag efter utan att vi måste ta oss ner till Köpenhamn med tåg. Resa kollektivt och jag är inte den bästa kombinationen. Det kan vara så att jag blir väldigt stirrig och framföralla orolig att vi inte ska komma i tid. Och denna gången är det verkligen väsentligt att vi kommer i tid får jag har svårt att tro att båten väntar in oss.

“Vi ber om ursäkt men vi väntar in Frugan och Kära maken. De kommer med tåg från Sverige och det vet vi alla hur tåg och vinter fungerar där. Så för att inte förstöra deras lilla tipp där de kommer att vara höga på varandra så väntar vi snällt in dem. Vi kommer att bjuda alla på en drink som tack för att ni förstår deras dilemma. Tack. Slut på meddelande”

Yeah right.

Vi har två timmar till godo till incheckningen när tågen ska vara framme men jag är redan nu skitnervös att det ska bli strul med förseningar. Snön kunde ju faktiskt väntat in oss så jag hade sluppit att få ont i magen av detta. Då hade jag bara behövt vara normalt orolig och inte skitnervös. Det blev inte bättre av att jag gick över bron på stationen i Metropolen igår och såg att det var en massa inställda tåg till Köpenhamn.

Men det ska nog bli bra detta ska ni se. Bara frun kan lugna sig lite. 

Oslotrippen 084

5 kommentarer:

Johanna sa...

Du skall se ni hinner mede båten! Hoppas tåget går som det skall. Ni kan inte ta ett tidigare tåg?=) Så slipper du bli nervös :)

Västgötskan sa...

Det går nog bra. Tror vi. Hehe! :-)

Lisbeth sa...

Jag har åkt Kristianstad-Malmö-Lund-Kristianstad 3 dagar senaste veckan och tåget har varit nästan på sekunden i tid, trots snön. Men det är i princip ingen snö att tala om i Malmö. Det går säkert utmärkt! Ha en trevlig helg!

Nettan sa...

Fungerar tyvärr inte med tidigare tåg. Barnvakten instaleras inte förrän en bit in på förmiddagen :-).

Lisbeth jag hoppas du har rätt. Jag tror verkligen på det :-).

Tack för att ni tror på de svenska tågen. Jag försöker vara positiv :-) / Nettan

Maya sa...

Jag hoppas ni fick en riktig trevlig resa :)
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails