2012/12/22

Skända glöggen med hallon-lakritsdöskallar?

Vad kan man säga om glögg? Att glögg ska smaka glögg kanske eller det ska vara smaksatt?

Kära maken är ett stort fan av döskallar. Rädds ej, det är inga riktiga utan sådan där röda och svarta hallon-lakrits saker. I denna smak har det i år kommit en glögg.

Den skulle jag vilja prova sa han till mig och jag köpte naturligtvis en till honom som den snälla frugan jag är. Jag visade glatt upp mitt inköp och han menade då på att han bara menade att han ville smaka av någon när någon hade den.

Men. Vuxna kan inte göra sådana barngrejer.  

-Mm, det här är sååååååå gott kan det yttras medan blicken säger ge mig, ge mig.
-Vill du ha mer frågar man då som den ansvariga vuxna som man är.
-Ja, gärna får man till svar.

Små hintar istället för att ställa frågan liksom. Och det var precis så jag tolkade kära makens lilla hint som tydligen inte var en hint utan bara ett konstaterande. Ibland är det inte lätt att vara jag helt enkelt.

glögg, saturnus hallon-lakrits döskalle

Men nu stod den där så det var väl lika bra att öppna den och smaka den. Jo men tjenar. Jag håller fortfarande fast vid att glögg ska smaka glögg för det där var inte gott någonstans. En riktig besvikelse. Kära maken var dock inte lika skeptisk även om han inte visst vad den smakade riktigt.

Betyg

Jag:
1 döskalle. Någon fadd hallonsmak med eftersmak av nejlikor. Sliskigt söt och den till och med luktade sött. Dessutom var det en konstig röd färg på glöggen. Blä.

Kära maken:
3 döskallar. Helt ok, dock ganska söt.

Nej, tacka vet jag Blossas helt vanliga glögg man köper på affären. Det kallar jag glögg som lätt får 5 döskallar av mig.

2 kommentarer:

Tjejmorsan sa...

Hahahah men på allvar?? Finns den :) Nej i mitt hus kommer den inte in :) Men härligt för din man att han får sin glögg i favvosmaken även om den gav endast 3 döskallar :)
God jul!!!

Nettan sa...

Nej jag var tveksam må jag säga. Men nu har jag gjort min glöggtabbe ;-).
Önskar dig detsamma / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails