2012/12/27

Jag tvivlar så mycket för tillfället

Ibland är det små, små saker som får mig att fundera på de stora, stora sakerna.

Som när jag efter en kväll på jobbet efter att inte mött mina “gamlingar” på väldigt länge får tanken om jag verkligen gör rätt i som omskolar mig.

När jag möts av den ärliga värmen i deras leenden och orden som talar om hur roligt de tycker det är att jag är tillbaka och att de saknar mig. När de lägger sin varma, skrynkliga hand på min och jag får stryka min hand mot deras kind eller axel. Det är dessa små sakerna som jag saknar så mycket. Värmen och den mänskliga kontakten.

Att jag kanske är den som dessutom ger dem den kontakten de inte får någon annan stans ifrån. För lika mycket som deras leende och klapp värmer mig lika mycket värmer mitt dem.

Jag önskar så att andra hade sett nyttan i vårt arbete och visat oss uppskattning. Jag menar inte de gamla utan de som bestämmer och tar den så mycket av den viktiga tiden från dem och lägger så mycket annat på oss.

Jag hoppas verkligen jag gör rätt. Jag tvivlar så mycket för tillfället. Tvivlar på att jag kommer att klara av något annat arbete. Att gå från ett arbete som jag kan på mina tio fingrar till ett arbete där jag plötsligt är novis. Det är skrämmande och det är förhoppningsvis enbart därför jag tvivlar.

Var jag än kommer att få mitt nya arbete så kommer jag troligtvis alltid ha svårt att släppa saknaden på den där närheten och värmen som mina “gamlingar” ger.

2 kommentarer:

Anneli sa...

Jag förstår dina tvivel Nettan! Det är något speciellt med den mänskliga kontakten som vi har genom våra jobb men samtidigt så var det något som fick dig att fundera på att göra något annat eller hur? Något som just för tillfället inte känns så självklart... men som trots allt var anledningen till att du gjorde det valet. Klart att det kommer att gå alldeles utmärkt för dig att testa ett nytt jobb och du kommer säkert att bli lika duktig på det som du har och är på ditt "gamla" jobb.Det finns ju heller ingenting som säger att du inte kan komma tillbaka till "dina" gamlingar om det inte känns bra på det nya jobbet eller hur? Däremot så kommer du i så fall veta att det är det som du vill göra. Du har då i alla fall provat och kan med säkerhet säga att du hellre vill fortsätta inom hemtjänsten. Som det är nu så är det så du känner när du varit ifrån det ett tag så vem vet hur det känns om några månader igen om du skulle välja att gå tillbaka redan nu? Då kanske du ångrar dig igen... Då är det bättre att ge det nya en chans tycker jag. Det är ju jättespännande och jag vet att du kommer att klara det alldeles utmärkt. Så det så! :) Kram

Nettan sa...

Tack Anneli. Du är alltid så klok och har alltid så stöttande ord. Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails