2012/12/19

Jag tycker det är dags att avskaffa dessa julklappar

Ibland är det faktiskt lite pinsamt hur otacksamma folk kan vara.

Årets julklapp är ett spel. Jag kan hålla med om att det inte är en toppen julklapp men någon måtta får det fasen vara på gnället.

I papperstidningen går det att läsa något i stil med:

“-Vi ger 100 % och tycker att vi är värda något mer. De var inte ens inslagna så enhetschefen fick själv köpa papper och slå in.”

Ursäkta det är faktiskt ditt jobb att ge 100 %. Det är liksom en av principerna din arbetsgivare kan kräva av dig och det borde vara en självklarhet för dig som arbetare. Det ska inte vara en uppoffring, det är en del av arbetet.

Jag kan heller inte tycka att det är väldigt viktigt att det inte var papper runt det. När en öppnat vet alla vad det är ändå. Så det är väl väldigt bra med lite miljötänk istället. Tänk vad papper som sparas åt miljön genom att välja att inte slå in dem. Det tycker jag känns ganska bra i alla fall.

Det har alltid varit gnäll på julklapparna. Varje år hör man från olika håll hur dåliga de är.

Biobiljetter, men jag går aldrig på bio så vad ska jag med dem till.
Blomstercheckar, men jag handlar aldrig blommor så vad ska jag med dem till.
Juicepress, men jag dricker aldrig juice.
Badlakan med resenessesär, men jag reser aldrig.
Ryggsäck, men jag använder aldrig sådan.
Osv, osv.

Jag tycker det är dags att avskaffa dessa julklappar. Det finns så många andra sätt att vara givmild på och det är vid dessa artiklar som man inser hur pinsam folks girighet är . Kan man inte visa lite uppskattning så kan det lika gärna vara.

Så arbetsgivaren kan istället visa sin uppskattning genom att skänka de pengar det kostar för julklappar till välgörenhet istället. Där skulle de komma till användning av personer som verkligen vet hur man visar uppskattning för det lilla. Det finns miljontals människor i världen som inte har någonting och här gnälls det över en dålig julklapp.

Jag vet att man inte alltid kan utgå ifrån att andra kan ha det sämre men med tanke på hur mycket pengar dessa julklappar måste kostat så anser jag att det hade varit en mycket fin gest.

Jo, antagligen hade anställda gnällt även då men istället för att sakerna vi får bara blivit liggandes hade kanske ett barn fått gå i skolan, en familj hade kanske fått mat och vatten, hemlösa hade fått tak över huvudet.

Jag hoppas att kommunen kan börja tänka i dessa banor istället.

Hässleholmsspelet  
Jodå, jag vet vad jag pratar om för jag en av de personer som nu äger ett spel och anser mig därför ha rätt att tycka till också.

1 kommentar:

Fnulan sa...

Jag håller med dig.... KRAM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails