2012/12/11

Kom och prata med mig

Låt mig berätta om min otroliga språkkunskap som har kommit fram de senaste dagarna. Eller det är snarare så att jag verkar se ut som om jag kan det där med att konversera.

Söndag kväll och vi befinner oss på Oslobåten från Köpenhamn. Vi beställde bord på Steakhouse. Kära maken överlåter det där till mig för han ansåg inte att han förstod. Det skulle tydligen jag göra.

Vi blev visade till bordet och eftersom vi är sådan kulinariska personer som går på köttrestaurang väldigt ofta, typ aldrig, så såg vi ut som två frågetecken när vi satt där med de små lapparna som vi skulle fylla i. Det kan hända att det försvårade lite över att det inte var svenska då också. Men vår danska servitör såg nog vår vilsenhet och förklarade. Vi beställde.

2012-12-09 18.14.59

In kom den godaste hamburgaren jag någonsin ätit. Helt outstanding på alla sätt. Ja sedan uppstod det problem.

Vår servitör var verkligen en trevlig servitör och väldigt mån om att vi hade det bra så han kom då ut med jämna mellanrum och pratade med oss. Första gången han kom och frågade något så svarade jag lite jakande, nickade och skrattade med honom. Kära maken såg lite imponerande på mig.

-Vad sa han frågade han när servitören gått.
-Ja inte vet jag svarade jag.
-Men du svarade ju och skrattade med honom. Ni såg ju nästan ut som om ni var bundisar.

Sedan kom han igen och jag gjorde tydligen samma sak igen. Nästa gång han var på väg bort mot oss så spände jag blicken i kära maken och det såg nog ut som om vi hade ett mycket allvarligt samtal.

057

Igår när vi var inne i Oslo så råkade vi gå förbi hotellet där Nobels fredspristagarna befann sig och de skulle precis bli hämtade så där var fullt med poliser och andra folk. Lite kravallstaket och en lite stund så fick man nästan lite action-vibbar. Men vi stannade till en stund. Då börjar plötsligt en lite Singapore-kvinna prata med mig på engelska. Hon ställde lite frågor som jag inte riktigt kunde svara på så jag vände mig naturligtvis till syster yster för lite svar. Och fast syster stor där och svarade mig på kvinnans frågor så fortsatte kvinnan att prata med mig.

Kvinnan hann inte mer än gå så började en norska diskutera den norska nobelstiftelsen med mig. Hon pratade och pratade och man skulle kunna säga att hon inte gillade valet av pristagare i alla fall. Ja sen hade hon pratat färdigt och då hade jag missat de flesta som blivit hämtade. Inte för att jag hade vetat vilka de var men det hade kära maken kunnat kolla när vi kom hem.

I går kväll tillbaka på båten och en runda i taxfree-shopen så var där ytterliggaren en norska som började prata med mig i kön. Hon började diskutera choklad-sköldpaddor med mig. Jag nickade och höll med men det tog ett tag innan jag förstod att det var de där sköldpaddorna hon menade. Men tydligen ska de vara jättegoda och man kan inte sluta äta dem. Ja inte vet jag om de är goda men jag höll med och kvinnan såg nöjd ut.

013

Jag måste se väldigt pratvänlig ut eftersom folk bara random kan börja prata om diverse saker med mig.

2 kommentarer:

katarina sa...

du ser väldigt snäll ut o man pratar gärna med dig *ler mjukt* iaf jag :)

Nettan sa...

Tack :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails