Har idag haft lite baka-muffins-abstinens.
Så för att lätta på det drog jag ihop en sats. Exprementerade lite med smaksättningen.
Idag blev det:
Chokladmuffins med bitar av mörk hallonchoklad (12 st på muffinsplåt)
Grundrecept
50 gr smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl naturell yoghurt
3/4 dl mjölk
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning
5 msk kakao
ca 70 gr grovhackad mörk choklad med hallon
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda margarin och socker i en bunke. Rör sedan ner ägg, yoghurt och mjölk och blanda till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan detta i smeten. Blanda sedan ner den hackade chokladen. Fördela jämt i formarna och grädda i ugnen ca 22 minuter på 200 grader.
Dessa muffinsen fick en intensiv chokladsmak. Jag gillade dom mycket men tjejerna tyckte dom var starka av choklad. Kanske en liten vuxenmuffins.
Men efter att ha dessa var färdiga kände jag lust att baka ännu fler. Jag har gått här och kikat i skåpet efter någon rolig smaksättning men inte kommit på något.
Så det blev en:
Muffins med kanel-och sockerstekta äpplen (12 st på muffinsplåt)
Smaksättning
1 äpple, tärnat i små bitar
1/2 tsk kanel
1 msk socker
Stek äpplena i lite smör med kanel och socker en liten stund.
Rör ihop smeten som ovan. Lägg en klick smet i formarna. Lägg sedan en klick äppelröra och sedan en klick smet till för att täcka.
Dessa muffins blev mycket uppskattade av alla, vuxna som barn. Blev extra saftiga eftersom det var frukt i.
Så dagen muffins skörd slutade med dessa mästerverk, minus några smakprov då vill säga.
3 kommentarer:
Wow, vilka konstverk. Du är superduktig!!
Dina muffins ser helt sjukt goda ut!!!!
Tackar, tackar :-)
Skicka en kommentar