2010/07/26

Var drar man gränsen för egen stil?

Jag vill gärna uppfostra mina tjejer till helt egna individer. Det vill väl alla men vad jag menar är att jag vill att dom ska kunna växa in i sina egna stila.
Jag vill inte på något vis försöka påverka om du kommer hem och plötsligt är värsta goth-brudar, raggare eller synthare. Det måste dom själva få komma på och utvecklas i.

Problemet är dock att jag kommer att protestera högljud och med näbbar och klor om dom skulle komma hem och vara totalt slamp-klädda.
Jag tycker det ser hemskt ut. Såg en tjej i 12-13 års åldern för ett tag sedan som kom i en liten tight klänning som slutade precis under rumpan samt en urringning som bara precis dolde bröstvårtorna. Till detta hade hon tights samt ett par konstiga höga skor som hon inte kunde gå i. Hon var helt enkelt klädd som en kvinna på Malmskillnadsgatan, denna 12-13 åring.
Jag anser inte att det finns någon som helt anledning för en tjej så ung som knappt vet vad livet handlar om att behöva exponera sig på det viset.
Och som förälder hade jag sagt nej till detta. Och i samband med detta låter jag dom inte heller helt utvecklas till egna individer. Eller det gör man kanske ändå men man är inne och styr och leder dom. Jag tycker det är svårt för jag vill verkligen låta dom själva komma på sin stil samtidigt som jag just med denna hade satt ner foten och sagt nej.

Förläng klänningen, dra upp urringningen, sätt något fint skärp och byt skorna så ha man genast en helt annan utstyrsel som genast blir mer acceptabel. 

002
Men förhoppningsvis kommer mina små änglar inte utsätta sin mamma för denna prövning ;-).

3 kommentarer:

Anneli Hänninen sa...

Din roll som förälder är just som du säger att leda dem, vilket innebär att man bland annat får göra dem medvetna om hur saker och ting uppfattas av andra. Så du behöver inte oroa dig för det, Nettan! Jag är helt övertygad om att du kommer att göra det på ett bra sätt när den dagen kommer. :) Det som ställer till det lite för oss föräldrar är att de som tillverkar kläderna till våra barn tyvärr kör med samma mode oavsett om man är 12, 20 eller 40 år! Även bland 40-åringarna finns det en hel del som inte förstår vad som är lämplig klädsel så hur ska då en 12-åring göra det om inte mamma talar om det? Oroa dig inte för det, Nettan för precis som du säger så kommer troligen aldrig dina små änglar att utsätta dig för detta! ;)Kram

Nettan sa...

Tack för dom uppmuntrande orden :-).
Jag tycker det är för jäkligt att butiker väljer att sälja vissa kläder som inte är anpassade för barn. /Kram

Viola sa...

Jag tycker faktiskt inte att det är så superviktigt att barn skall få uttrycka en egen stil genom kläder och utseende, det tillhör vuxenvärlden enligt mig så det kan komma senare. Vi "styr" ju och begränsar barnen inom sådant vi anser vara rätt så klart man inte accepterar vilka kläder som helst.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails